Партнер рубрики Події

Призовник з Шумщини, якого забрали у військкомат з роботи, служитиме у Десні (оновлено)

Призовник з Шумщини, якого  забрали у військкомат з роботи, служитиме у Десні (оновлено)

21-річного юнака з хворим серцем працівники військкомату забрали просто з роботи. Про це у редакцію “20 хвилин” повідомила сестра юнака пані Марія у четвер, 21 листопада.

Жінка проживає у селі Людвище Шумського району.

- Нас в сім’ї восьмеро, він наймолодший, - розповідає пані Марія. - Іван живе у сусідньому селі Вілія з іншою сестрою Оксаною. Вона зараз з ним, у військкоматі.

Як розповіли родичі, працівники військкомату прийшли до мами хлопця і сказали, що Іван у розшуку. Жінка відповіла, що син на роботі, де працює вже більше року.

Відео дня

- Після того, як військові були в мами, поїхали на роботу і близько 15.00 його звідти забрали, - продовжує співрозмониця. - Спочатку сказали, що у районний військкомат, а виявилось, що у Тернопільський.

Зі слів сестри Івана, повістка хлопцю не приходила.

- Він офіційно працевлаштований, все добре, - зазначає жінка. -  Повістки у нього не було. Але коли я зробила вже оцей рух, то вона знайшлася у сільській раді, датована 29 серпня. Навіть не у сільраді, а вдома у секретарки. Чому там - невідомо. Повістки йому не вручили, лише написали розписку, що він не проживає за цією адресою. Сказали, що приходили, але хата була закрита. У сільраді знають, що він там не живе. Але ж могли принести на роботу чи передати якось. Це ж не на безлюдному острові і не джунглі. Є ж телефони, можна подзвонити. Чому йому не вручили цю повістку?

Як розповідає жінка, торік Іван проходив медкомісію у районній лікарні. Потім його відправили на обстеження у Тернопіль. Виявили серйозні проблеми з серцем.

- Сказали, щоб чекав військового білета, - продовжує співрозмовниця. - До сьогодні нічого він не отримав. Якби дали повістку - він би пройшов медкомісію. Це ж не те, що він десь ховався чи що. Він двічі був за кордоном, заробляв собі на машину. Потім влаштувався на роботу, все офіційно.

Пані Марія обурена, адже юнака забрали після обіду, з Шумська дорога неблизька і очевидно, що ввечері медкомісія не працює.

Біля військкомату інша сестра - Оксана, яка їхала разом з Іваном, розповіла "20 хвилин", що хлопець таки не встиг на медкомісію.

- До нього мене не пускають, - каже жінка. - Лише повідомили, що він тут ночуватиме і зранку проходитиме медогляд. Якщо тут підтвердять його діагноз, то він зможе поїхати назад додому.

Разом з жінками була подруга родини, яка викликала поліцію, щоб подати заяву за фактом викрадення. Проте, за законом призовники у десятиденний термін після початку призову мають з’явитися у військкомат і подати пакет документів, які засвідчують право на відстрочку чи звільнення. Тому поліцейські заяву не прийняли.

Заступник комісара, начальник відділу комплектування і призову Петро Сирко ситуацію не коментує, мовляв, усі хто не мають причин для відстрочки служитимуть, інші - ні.

У військовому комісаріаті Тернопільської області наголошують: із запитаннями та проблемами батьки та родичі призовників можуть звертатися у правоохоронні органи,  військову прокуратуру Тернопільського гарнізону Західного регіону України або на "гарячу" лінію військкомату.

22 листопада Іван пройшов медкомісію. Як розповіла нашій журналістці сестра хлопця, пані Оксана, її брат служитиме у "Десні". Це військова частина Збройних сил України, що спеціалізується на підготовці особового складу для різних родів Сухопутних військ України. Підпорядковується безпосередньо командуванню сухопутних військ. Знаходиться в смт Десна Чернігівської області.

- Пройшов медогляд, "придатний", - зазначила жінка. - Відправляють у Десну. - Йому потрібна була консультація кардіолога. Та інший лікар написав "придатний" і все. 

Також до нашої журналістки звернулася секретар сільської ради,  у якої вдома, зі слів однієї з сестер Івана, нібито виявилась повістка.

- Я працюю секретарем і до повісток не маю ніякого стосунку, - запевнила пані Ольга. - У нас є людина, яка відповідає за ведення військового обліку. Ніякої повістки у мене вдома не було, моїх відбитків пальців на повістці немає. Прошу взяти це до уваги у вашому матеріалі. 

Читайте також: Осінній призов на Тернопільщині триває: за місяць в армію відправили більше 300 осіб

Довідка

Військова прокуратура Тернопільського гарнізону Західного регіону України

м. Тернопіль, вул. Текстильна, 6, (а/с 7)

тел. чергового 0352-22-39-52

Тернопільський обласний військовий комісаріат

м. Тернопіль, вулиця Тролейбусна, 5

тел. 0352-43-58-19

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Daniella Macleod

    Здравствуйте, мені звати Деніелла Маклеод, у мене є невелика історія, щоб поділитися, я щасливо одружився з чоловіком протягом багатьох років, і у нас було 3 красивих хлопців, прийшов час, коли мій чоловік почав діяти дивно в будинку і ніколи не дбав про Мені та дітям, не знаючи, що він мав справу з іншою жінкою в іншому місці, що змусило його більше не турбуватися, він розійшовся зі мною і залишився дуже довго, не чув від нього, він досяг того місця, де я мав брати дітей до своєї матері з-за того, що відбувалося в будинку, я ніколи не хотів розлучитися з ним, тому що я любив його, і я знав, що все не добре, тому мені довелося обговорити це з одним і сказати мені, що я повинен знайти заклинача, який може мені допомогти, саме так я зустрівся з Доктором Джозефом Уго, спочатку я ніколи не вірив у виклик заклинань, тому мені довелося спробувати, після того як я зв'язався з цією людиною, він дав мені 14 днів і ось , що він сказав мені, дійсно сталося, мій чоловік повернувся до мене на 14-й день і вибачився, е все було добре, і діти повернулися додому, ми знову щасливо живемо, я повинен був поділитися цим тут, якщо у вас є якісь проблеми, він може допомогти вам, зв'яжіться з ним через його

    Електронна пошта: [email protected]
    WhatsApp: +34631686040 або відвідайте веб-сайт
    https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

    Зв'яжіться з ним за будь-якими духовними питаннями та подивіться на велику роботу.
    Область спеціалізації включає в себе:
     Якщо ви хочете, щоб ваш колишній хлопець / хлопець повернувся.
     Якщо ви хочете, щоб ваш чоловік або дружина назад.
     Якщо Ви хочете просування в офісі або місці роботи.
     Якщо ти хочеш дитину.
     Якщо ти хочеш бути багатим.
     Якщо ви хочете, щоб ваш бізнес розширювався та відомий у всьому світі.
    якщо у вас завжди є погані мрії.
     Якщо ти хочеш захистити від зла
     якщо ви хочете, щоб люди виконували вашу команду і виконували ваше бажання.
     Якщо у вас є судова справа, і ви хочете виграти справу.
    якщо ви маєте питання про землю чи нерухомість.
     Якщо ви наркоман, і ви хочете зупинити це.
     якщо ти не можеш просочити жінку

  • Олена Величанська

    Такими стають ці буцімто "немічні" хлопці через місяць!  І ті ж самі мами ними пишаються!   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2123137424606759&id=100007315667996

    qlbyf[th reply Олена Величанська

    Пишатися тим, що твій син замість того, щоб працювати і заробляти гроші, бігає, як дурний, по команді. Ну, не знаю...
  • Андрій

    Как вообще с больным сердцем можно ездить за кордон на зароботки, я уверен на все 100% что за кордоном этот парень заробатывал себе на машину физичесим трудом, ну уж ни кто его там украинца 21-летнего на руководящую должность не поставит, статья для идиотов без логики.
  • Андрій

    Одно не понятно, если такое уж больное сердце, то на хрена тебе машина на которую ты заробытывал за кордоном, в даном случае машину вообще водить нельзя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up