Партнер рубрики Події

Chery за 18 тис. грн, Toyota - за 45. Де купують посадовці міськради дешеві авто

Chery за 18 тис. грн, Toyota - за 45. Де купують посадовці міськради дешеві авто

Чиновники Тернопільської міськради купують автівки в Україні за цінами, в рази нижчими за ринкові, а подекуди й дешевше, ніж за кордоном, кажуть автомайданівці. Зокрема, дешеві авто вдалось придбати родинам речниці міського голови та головного архітектора міста. 


Про це повідомив тернопільський осередок ВО «Автомайдан» у «Фейсбуці».  
Такий висновок активісти зробили після порівняння вартості придбання легківок, зазначеної у деклараціях, поданих у 2017 році, із ринковою ціною подібних на найбільших інтернет-майданчиках з продажу автомобілів.


За їхньою інформацією, Калуш Катерина Вікторівна - начальник відділу зв’язків з громадськістю у 2016 році придбала автомобіль CHERY QQ, 2010 р. в. за 18 тис. грн. Водночас ринкова вартість такого авто стартує від 3000 доларів США (приблизно 78 тис. грн.).  А Бесага Андрій Васильович - син начальника управління містобудування у 2016 році придбав TOYOTA CAMRY, 2004 р. в. за 45 тис. грн,  ринкова вартість якої  від 7000 дол. США (182 тис. грн).

Відео дня


Де купили такі дешеві авто, ми перепитали у згадуваних посадовців. За словами речниці, вони придбала майже неробоче авто у своїх друзів.


-  Ми його придбали у серпні , якщо не помиляюсь,  минулого року, - каже Катерина Калуш. -  Купували в моїх дуже хороших друзів. Його  вартість, оцінку  робили незалежні організації, назви мені їх невідомі, оскільки, як вже сказала, купували в друзів. Автомобіль  був в не найкращому стані. Можна сказати, що він був не на ходу. Тож ми ще вклали значну суму коштів у його ремонт,  у приведення його в робочий стан. 

За словами пані Калуш, торік у лютому вона закінчила автошколу, отримала посвідчення водія і, відповідно, виникло бажання мати авто. 


- Це сімейний автомобіль, - додає вона. – Користується вся сім’я, не тільки я для особистих потреб, але зареєстрований він на мене. Моя сім’я на даний момент - це моя мама, сестра рідна з чоловіком, дитиною, яка народилась півроку тому. Ми маємо, це теж в декларації вказано, дачний будиночок за кілька кілометрів від Тернополя, який нам в спадок залишився. Тож  була потреба у авто. 

А ось пан Бесага – начальник  управління містобудування  відмовився "здавати точку" продажу дешевих авто.


- Це ж не я придбав автомобіль, - каже він. – Чого ви в мене питаєте? Ви розумієте, що таке сім’я? Автомобіль придбав мій син, який є повнолітнім і заробляє на себе. Мені треба було вказати вартість, я його запитав, він і сказав, надав підтверджуючі документи.  

Далі посадовець кинув трубку. Перед тим, правда, перепитавши, з якого видання телефонують. Мовляв, не почув.  Та додав, що буде з нами розмовляти після дозволу від пані Калуш. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up