Партнер рубрики Події

Четверо п'яних водіїв цієї ночі «впіймали» патрульні на вулицях Тернополя: один з них спричинив аварію

Четверо п'яних водіїв цієї ночі «впіймали» патрульні на вулицях Тернополя: один з них спричинив аварію

Четверо п'яних водіїв їздили вулицями Тернополя у комендантський час. Один з них спричинив ДТП.

За одну лише нічну зміну тернопільські патрульні склали чотири адмінматеріали на водіїв, які керували транспортними засобами в стані сп'яніння.

Як повідомляють поліцейські, один з таких водіїв спричинив аварію на вулиці Степана Будного. Керуючи автомобілем ВАЗ, чоловік порушив правила та допустив зіткнення з автомобілем Mercedes. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Під час спілкування з водієм, патрульні помітили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився пройти алкотест. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2.43 проміле алкоголю в крові водія.

Патрульні склали на громадянина протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) КУпАП, вилучили посвідчення водія та направили автомобіль на арештмайданчик.

Відео дня

Адмінматеріали, складені на всіх нетверезих водіїв, патрульні направили до суду.

До слова, як повідомляють працівники поліції, від початку року на Тернопільщині загалом трапилося 1402 дорожньо-транспортних пригод, серед них 320 із загиблими чи травмованими, що на 375 та 86, відповідно, випадків менше ніж за аналогічний період 2021 року.

Внаслідок ДТП 58 осіб загинули та 426 — зазнали травм.

Нагадаємо, допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле

Довідка 
Відповідно до ст. 130 КУпАП, керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
Відповідно до ст. 124 КУпАП, порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

  Читайте також:

У Тернополі нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

У серпні на Тернопільщині 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Свідома Незборима

    На передову!
  • Аня Полотнянко

    Забороніть продавати алкоголь,одні воють,а другі пиячуть
  • Ліля Покиданець

    Забирали би їх на війну,або садити в тюрму ганьба їм

keyboard_arrow_up