День працівника освіти в Тернополі: нагородження вчителів та подяка за їхню самовіддану працю

День працівника освіти в Тернополі: нагородження вчителів та подяка за їхню самовіддану працю

Щороку у першу неділю жовтня в Україні відзначають День працівника освіти.

Напередодні професійного свята в Українському Домі у Тернополі відбулися урочисті заходи.

Як повідомляє міська рада, привітали освітян Тернопільської громади міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Ольгою Похиляк.

З нагоди свята більше 30-ти вчителів, педагогів та викладачів отримали подяки, цінні подарунки і відзнаки міського голови. Ще 20 нагород здобули педагогічні колективи та керівники закладів освіти Тернопільської громади.

Відео дня

Окремо були нагороджені подяками і грошовими преміями ті тернополяни, які активно допомагали внутрішньо переміщеним особам, пропагуючи українську мову та культуру через засоби музичного, театрального та телевізійного мистецтва.

«Понад рік тому ми всі розпочинали жити в нових складних умовах. Пандемія COVID-19 змусила опановувати нові форми навчання. Вчителі показали приклад, як ефективно використовувати сучасні технології, швидко адаптуватися, перелаштуватися і навіть створювати  нові методики навчання для того, щоб передавати учням знання. Незважаючи на онлайн-навчання, ті високі досягнення, які здобули тернопільські школярі - це результати Вашої праці, відданості, любові до дітей», — зазначив Сергій Надал.

Він також додав, що новий навчальний рік розпочався завдяки директорам та працівникам з господарської частини. Адже в умовах війни вчителі дають не тільки знання, а й турбуються про безпеку школярів.

«Цей рік особливо складний. Ми живемо в нових умовах війни і спосіб нашого життя змінився. З перших днів війни саме наші школи, садочки, заклади професійно-технічної освіти перетворилися на повноцінні гуманітарні центри. Тисячі українців, які тікали від бомбардувань, знайшли у них свій прихисток. В навчальних закладах почали створюватися центри підтримки армії, зокрема, усі небайдужі долучилися до плетіння сіток, пошиття амуніції, купляли техніку на передову. Висловлюю щиру подяку за працю, приклад патріотизму і любові до своєї країни», — сказав міський голова.

Окрім цього, мер повідомив, що із завершенням війни у громаді реалізуються всі проєкти, які були заплановані щодо кожного із навчальних закладів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up