Партнер рубрики Події

Стосів паперу вже не буде. Кожному депутату тернопільської міськради придбали по планшету

Стосів паперу вже не буде. Кожному депутату тернопільської міськради придбали по планшету

Аби зекономити папір, на якому друкують гори документів для сесії, тернопільська міськрада закупила планшети для депутатів. Кожному депутату, а їх 42, та міському голові вже видали планшет та павербанк. 

- Під час однієї сесії у міській раді Тернополя використовують більше ніж дві тисячі листків формату А4. А це 4 пачки паперу. На них друкують орієнтовний порядок денний сесії та проекти рішень, - каже керівник прес-служби міськради Мар’яна Зварич. - У кожного депутата має бути свій екземпляр цих документів. Тому назбирується досить чималий стос. Це і незручно, і дорого.

Щоб не використовувати стільки паперу, міськрада закупила депутатам техніку. 

- Планшети вже роздали власниками, - каже пані Зварич. - Їх вже використовують на депутатських комісіях. На серпневій сесії не буде паперових носіїв, лише техніка. Всі потрібні документи завантажать на планшети в електронному вигляді.

Відео дня

Скільки коштів витратили на придбання планшетів для депутатів, у міськраді пообіцяли повідомити у відповіді на інформаційний запит. Редакція "20 хвилин" надіслала запит. Детальніше про витрати читайте згодом.

За інформацією депутатів, це десятидюймовий планшет марки NOMI,  його вартість близько трьох тисяч гривень. У комплекті до планшета депутатам придбали і павербанки. 

Ми запитали депутатів міської ради, як вони ставляться до такої новації:

"Буде зручніше"

Петро Поврозник, ВО «Батьківщина»

 

- Забрав планшет, але ще не користувався. Вже  після сесії можна буде зробити якісь висновки. Думаю, що це набагато зручніше. Бо гортаєш усі папери, шукаєш те питання, інше. А так має бути швидше. 

 

 

"Зможемо побачити всі матеріали"

Павло Бич, міська організація ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ»

- Свого планшета я ще не забрав, тому не можу сказати про технічні характеристики. Щодо економії паперу - це суттєвий крок. Нас перед сесією "завалюють" паперами, книжками питань, проектів рішень і т.д. Крім того, нам усіх документів не подають. Тобто усього пакету документів по конкретному проекту рішення ми не маємо. З планшетами теоретично це стане можливим. Ми зможемо побачити усі записки, фотографії, особливо це стосується земельних питань. Наприклад, не роздають графічних матеріалів до конкретного питання і не завжди можна зорієнтуватися, про яку ділянку йдеться. І, звичайно, це великий плюс для збереження екології та лісів.

"Це краще, ніж тонни паперу"

Назар Зелінка, ПП «ОБ‘ЄДНАННЯ «САМОПОМІЧ» 

- Після того, як забрав планшет, ще не користувався ним. Загалом, ініціатива правильна. Лише питання з реалізацією. Зокрема, чи буде програмне забезпечення для користування.  Чи матимемо доступ до бази даних проектів рішень і рішень, щоб можна було працювати з цією документацією. Однозначно, це краще, ніж тонни друкованого паперу, які потім утилізовували після кожної сесії. Перехід на електронний формат, однозначно, є добрим кроком.

"Потрібно йти в ногу з часом"

Петро Ландяк, ПП «ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ»

- Якраз сьогодні забрав свій планшет. Його вартість близько трьох тисяч гривень. У плані мобільності, організації праці — це дуже добре. Ми ж йдемо в напрямку використання інформаційних технологій. Це буде краще. Так само, як було запроваджено електронну систему "Рада", яка коштувала двісті тисяч гривень. Але такі гроші виправдані. Це зручніше, оперативніше, ніхто не рахує голоси вручну. Потрібно йти в ногу з часом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • David Starr

    Правильно, папір для документів - архаїзм.
  • Діонісій

    :) тупо ржуть над нами і прикалуються!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up