Партнер рубрики Події

Дев’яності повертаються - на тернополян нападають організовані групи (ОНОВЛЕНЕ)

Дев’яності повертаються  - на тернополян нападають організовані групи (ОНОВЛЕНЕ)
Гопники напали на музикантів і відвідувачів рок-концерту просто на людній вулиці. У результаті нападу один із травмованих музикантів бореться за життя в лікарні. Міліція розшукує організовану групу з близько 20 нападників

 

Побоїще під стінами будинку, де проходив рок-концерт, влаштувала зграя підлітків у капюшонах.

У суботу, 29 червня, вони накинулися на молодих людей неподалік центру дозвілля і молодіжних ініціатив ім. О. Довженка, що на проспекті Злуки.

Відео дня
style="margin-bottom: 0in"> Били усіх підряд — і дівчат, і хлопців. Усіх, хто стояв поруч. Причому багато з побитих — неповнолітні. Через раптовість нападу ніхто навіть не встиг оборонятися. Відтак один з учасників концерту досі перебуває у лікарні у важкому стані. Медики борються за його життя.



— Таке враження, що повертаються дев’яності роки. Такого вже давно у нас не було, — каже тернополянин Остап (своє прізвище молодий чоловік не називає з міркувань безпеки — прим. ред.), який став свідком страшної події. — Нападники діяли швидко і злагождено. Їх було близько двадцяти. Більшість на вигляд мали по 16-18 років. Були вдягнені у вітрівки з капюшонами. Люди, які вийшли на вулицю під час концерту, спокійно відпочивали, розмовляли між собою. Ніхто не очікував, що може статися щось подібне.

Як зауважив Остап, нападники дочекалися моменту, коли охорона зайшла всередину.

— Перед тим повз споруду проходив наряд міліції, — продовжує хлопець. — Як тільки вони пройшли, тоді все і почалося. А відразу після бійки нападники розбились на маленькі групки та кинулися навтьоки. Хтось побіг у парк. Кілька заскочили у білий бус, припаркований нижче “Барвінка”.

Найважчі наслідки мав напад для Антона Мельника - музиканта гурту Affecting Dissent, який того вечора виступав на фестивалі. Антон зараз лежить в реанімації обласної лікарні без свідомості. Права частина тіла у нього паралізована. У понеділок, 1 липня, лікарі провели йому складну операцію.

У лікарні біля постраждалого чергують мати та дружина. Він лежить, не приходячи до тями.

— Я не можу зрозуміти за що? — запитує у сльозах мати.

Дружина Антона Наталія того дня теж була на концерті. Вона саме хотіла вийти у двір до свого чоловіка.

— Коли я виходила, натовп кинувся усередину, — розповідає Наталія. — Хтось кричав, що напали хулігани. Я кинулася на вулицю до чоловіка. Але проти руху людей не могла вибратися. А коли вийшла на вулицю, побачила лише спини нападників. Вони втікали.

Після цього Наталія подзвонила на мобільний свого чоловіка. Телефон лежав на землі. Антона вона знайшла неподалік.

— Він ще сам встав. Говорив зі мною, — каже жінка. — Ми поїхали у травмпункт. Звідти нас направили в обласну лікарню, де чоловікові дали знеболювальне. Антон був при тямі, давав свідчення міліції. З лікарні ми поїхали додому. Уже вдома, під ранок, я зрозуміла, що щось не те. Антон не реагував на мої слова, не міг рухати правою рукою та ногою. Ми поїхали знову в лікарню...

25-річний чоловік у понеділок переніс складну операцію на черепі. У вівторок його стан залишався важким. Набряк мозку не зійшов. Його рятують у реанімації лікарні.

Тимчасом міліція опитує свідків і шукає підозрюваних. Чи затримали когось — поки не повідомляють.

- Зараз ведеться кримінальне провадження за частиною другою статті 296 – хуліганство, вчинене групою осіб, - повідомили у відділі громадських зв’язків тернопільської міліції. - Коли буде висновок лікаря про важкі тілесні ушкодження потерпілого, провадження можуть перекваліфікувати. Зараз правоохоронці опитують свідків і потерпілих — їх багато. Відомо, що нападників було трохи більше двадцяти.

Чи належать вони до якогось угрупування, поки не відомо.

Якщо бажаєте допомогти сім’ї Антона коштами на лікування, звертайтеся за телефоном 0-67-0350-61-62 або ж 0-67-255-29-34. Гроші можна перехувати також на картковий рахунок “Приватбанку” 5577212716638971 на ім’я Титоренко Юрія.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Anonymous

    А чим заважає комусь довге волосся, кожна людина сама вирішує яке воно у неї має бути. А вказувати комусь як він має стригтись це теж що казати які труси він має сьогодні одягнути. І від довжини волосся не залежить ні поведінка, ні розум, ні щось там іще.
  • Anonymous

    20 тренованих організованих молодиків на натовп відпочиваючих людей, ви колись брали в такому участь? ну от спробуйте потім будете говорити!
  • Anonymous

    а чого ви мінусуєте? я там була десь в 2007 на Висадці, теж якийсь і*лан на рівному місці, підбіг до музиканта і ввалив йому молотком в голову. Місцеві тоді казали, що в них постійно ці дібіли ошиваються на кожен сейшн.
  • Anonymous

    Клас. Від 20 нападників увесь натовп втік всередину. УКРАЇЇЇЇЇЇНАААААААААААААА
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up