Партнер рубрики Події

Скандальний директор училища і далі судиться за поновлення на роботі

Скандальний директор училища і далі судиться за поновлення на роботі

Екс-директор "Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі" Андрій Каплун програв в Апеляційному суді Міністерству освіти  справу щодо свого «повторного» звільнення. Втім, боротиметься і надалі – подав касаційну скаргу.

Так, Апеляційний суд рішенням від 20 липня 2017 скасував рішення суду І-ї інстанції від 12 квітня 2017 року та відмовив в позові Андрія Каплуна до Міносвіти і  самого училища про скасування наказу, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовити.


Нагадаємо, директора вперше звільнили з роботи у лютому 2016 після появи в Інтернеті скандального відео, де він, як тоді йшлось у ЗМІ, змушував неповнолітніх учнів через куріння привселюдно на колінах просити вибачення. Правоохоронці навіть відкрили кримінальну справу і закрили згодом, бо діти  почали свідчити, що не мають  претензій до директора і самі ставали на коліна і т.д. Директор  почав оскаржувати своє звільнення у суді, суд І-ї інстанції програв, апеляційний – виграв.


Утім, контракт з Міністерством у нього був укладений до 1 вересня 2016.  Такі контракти, якщо Міносвіти звісно не вирішить розірвати його, продовжуються автоматично. Відповідно Міносвіти своїм наказом від 13 вересня 2016 року  звільнило його з посади директора училища у зв'язку із закінченням строку контракту за п. 2 ч. 1 статті 36 КЗпП України.

Відео дня


В жовтні 2016 року Каплун знову почав оскаржувати своє звільнення у суді І-ї інстанції – Тернопільському міськрайонному суді. І рішенням суду Тернопільської області від 12 квітня 2017 року його поновили на посаді.  Міносвіти  звернулось до Апеляційного суду та виграло цю справу. До речі, як ми писали у 2016 році – управління освіти надсилало листи у Міносвіти із нагадуванням, що в пана Каплуна закінчується контракт і, відповідно, не забути його розірвати.


Касаційна скарга на рішення Апеляційного суду, яким задовольнили позов Міносвіти, надійшла у Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ 9 серпня 2017. Тож далі буде.

 

 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    От гнида...
  • Соля

    Яка ницість... Він що вважає, що училище - його приватна власність і він там має правити довічно? Як не хочеться годівницю покидати...

    Наворинський Назар reply Соля

    А НА ЙОГО ГОРОДІ МИ ПАХАЛИ ТО НІЧОГО))?

    Саня reply Наворинський Назар

    а міліції хто сказав, що такого не було?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up