До кінця року у Тернополі встановлять пам’ятник вчителю. Яким він буде, у міськраді не показують

До кінця року у Тернополі встановлять пам’ятник вчителю. Яким він буде, у міськраді не показують
  • Проект пам'ятника вчителю виграв у "Громадському бюджеті".
  • Тернополяни шляхом голосування обирали, на що мають піти бюджетні кошти. За проектом, вартість такого пам’ятника – 999800 гривень. За нього проголосували 1003 тернополян.

Мета проекту у тому, щоб прикрасити центральну частину міста пам'ятником вчителеві - носію культури, знань, інтелігентності. У липні виконком міськради доручив управлінню культури і мистецтв разом з КП "Об'єднання парків" визначити місце для пам'ятника в одному з парків Тернополя. На містобудівній раді визначили, що доцільно розмістити пам’ятник вчителю в центрі міста біля школи.

Тернополянка Юлія, дитина якої навчається у школі №3 повідомила, що на батьківських зборах представити проект пам’ятника вчителю, який  розмістять на території їхньої школи.

– Це буде оригінальна конструкція з глибоким філософським змістом, - каже жінка. - Батькам ідея сподобалася.

Відео дня

Архітектор проекту Сергій Гора зазначив, що пам’ятник буде у вигляді скульптурної композиції, яку з кожного боку можна зрозуміти по-різному. Продемонструвати ескізи спеціаліст наразі не може, оскільки вже віддав їх для реалізації у Київ.

- Усі переживали, що скульптура буде у вигляді формального профілю, образу чоловіка чи жінки, - розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Леонід Бицюра. - Тут буде більш символічне вирішення цієї ідеї. Буде зображено три покоління учнів: першокласника, учня середньої школи і випускника. Ще - елемент з такою прив’язкою, що кожен може бути вчителем. Символіка цієї скульптури дуже глибока.

За словами заступника міського голови перші розрахунки розраховані на те, що пам’ятник має бути з бронзи. Проте можливі зміни.

- Виготовлення моделі, виливання усіх деталей - це дуже кропітка, філігранна робота, - продовжує пан Бицюра. - Зараз працюють над моделлю. І вже за технологіями визначать матеріал.

Коли саме з'явиться пам’ятник вчителю у Тернополі, остаточна дата невідома.

- Кошти виділені на проект реалізують до кінця року, - прокоментувала начальник управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк.

Як виглядатиме пам'ятник, у міськраді наразі не показали, мовляв не мають на руках ескізів, бо всі вони вже у виробника у Києві. Ось такий таємничий пам'ятник вчителю, - ескізи всі бачили, але навіть копій ні архітектор, ні заступник міського голови, ні головна освітянка міста показати не можуть. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Бульба

    У вчителів недофінансування через нестачу коштів в бюджеті, які ідуть на передвиборчий маразм (вони своїми піпіськами міряються за наш кошт). А памятники, якщо так подумати , ні Шевченку ні Бандері ні іншим теж нафіг не потрібні але ж їх кругом багато. І грошей на них теж іде не мало + обслуговування. Тут справа не в памятниках . Люди переповнені негативом який на них зливають звідусіль, томуто і не влаштовує практично все що,такбимовити, відноситься до марнотрацтва.
  • Віка

    Вчителям той памятник зовсім не потрібний, ліпше дали б хоч на копійку більше до дня вчителя!!! Мудаки!
  • Терен

    А міська освіта, до речі, недофінансована. Вчителям на зарплату не вистачає. Напевно вперше вчителі до Дня вчителя залишились без хоч символічних премій.
  • Анонім

    Ось вам ще один приклад дурості і марнотратства . Це ж яким треба бути м....... щоб такі бредові ідеї якихось хворих на голову впроваджувати у життя . Голосування за цей сраний проект було підтасовано оскільки за декілька годин із 300 голосів стало більше тисячі . Ось чому якась купка придурків рішає за ціле місто ,а ті так звані керовники все це підтримують . Я питаюсь у нас ,що всі питання вирішені чи як . Скільки можна було за ці гроші в підвалах поміняти вентилів ,скільки можна було перевести на енергоефективне освітлення в підїздах , а скільки можна було обладнати будинків системою оповіщення в разі аварійних ситуацій в підвалах . Де б...... смітєсортувальна лінія , чому туда грошей не вкладають, чи б....ь чикають поки буде ситуація як у Львові . Чому не вкладають грошей у виробництво .Ну б...... треба спустити гроші на фестивалі , на цю туфту типу памятник вчителю  ну і так далі . Вже б..... докерувалися ,що казна порожня ,і давай з людей лупити за проїзд в два рази більше . Не можуть ефективно керувати значить заява на стіл і нехай у.......ь к й...... матері . Тепер щодо самого памятника , а що професія вчитель це професія №1 чи як . Щось сантехніки ,електрики, фармацевти ,інженера ,медики ,токарі ,слюсарі не вимагають їм ставити памятник ,не вимагають грошей на всяку херню ,а ці вчителі думають ,що вони якісь князьки ,котрим треба памятники ставити , возносити дари ну і так далі . Так ось я скажу так всі ці вчителя залежні від того самого токаря ,слюсаря ,сантехніка ,інженера ,фармацевта  ну і так далі. Всі ці професії наповняють бюджет ,а вчителі годуються з цього бюджету . Скоро без виробництва замість каші гарбузової сосати х...... ми будемо напевно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up