Партнер рубрики Події

Двом загиблим бійцям присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області»

Двом загиблим бійцям присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області»

Вручення посвідчення та нагрудного знака «Почесний громадянин Тернопільської області» супроводжується виплатою одноразової грошової винагороди.

Звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно присвоєно ще двом військовим — Назару Мялікгулиєву та Андрію Теребію. Про це повідомили на сайті Тернопільської облради.

Звання загиблим бійцям присвоїли на сесії обласної ради за вагомий особистий внесок у становленні української державності та особисту мужність, героїзм.

Назар Мялікгулиєв

Назар Мялікгулиєв — молодший сержант ЗСУ з позивним «Поет», кавалер ордена «За мужність» III ступеня (посмертно), уродженець Кобиловок, що на Теребовлянщині.

Народився 9 жовтня 1990 року в сім'ї етнічного туркмена Курбангельди Мялікгулиєва та уродженки західної України.

Відео дня

Після закінчення Теребовлянської загальноосвітньої школи № 2, 8 працював у лісництві з перервою на військову службу — у 2008-2010 роках служив за контрактом у ракетній бригаді (механік-кулеметник, згодом — механік тактичних ракет).

У 2014 був призваний за третьою хвилею мобілізації. У складі батальйону зенітник Назар пройшов бої під Кримським, а у 2015 — в районі Тошківки, Оріхового, Новотошківського.

Рік після демобілізації був удома. У серпні 2016 пройшов курси перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас за проєктом «Україна – Норвегія».

У грудні 2016 року повернувся до війська. Ніс службу в складі артилерійської бригади, яка на той час виконувала завдання на Луганщині.

Влітку 2017 року звільнився після закінчення терміну контракту й поїхав на заробітки до Європи, пів року був удома й знову повернувся на фронт.

У 2022 році Назар потрапив на фронт вже всьоме. Воював у складі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув 23 червня 2022 року на східному напрямку оборони під час виконання бойового завдання.

Похований у Козові. Залишилися дружина та троє дітей.

Андрій Теребій

Андрій Теребій — тернополянин, солдат ЗСУ з позивним «Сокіл», кавалер ордена «За мужність» III ступеня (посмертно).

Навчався у Тернопільській загальноосвітній школі № 23, Тернопільському Центрі професійно-технічної освіти № 2, Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

Від 2014 — учасник АТО. Військову службу ніс у 24 ОМБр, 54 ОМБр, а також в УДА. Учасник громадського руху ветеранів та волонтерів «Захисти Україну» та громадської організації «Res_Publica. Брати по Зброї».

З початком російського вторгнення в Україну воював на фронті в складі 81 окремої аеромобільної бригади (Україна) 122 ОАеМБ. Загинув 4 квітня 2022 року в боях за місто Рубіжне Луганської області.

Похований 11 квітня 2022 року на Алеї Героїв Микулинецького кладовища.

Довідка
Вручення посвідчення та нагрудного знака «Почесний громадянин Тернопільської області» супроводжується також виплатою одноразової грошової винагороди у розмірі десяти мінімальних заробітних плат родинам полеглих воїнів.

Читайте також:

Генерал-полковник Сирський нагородив захисника з Тернопільщини Василя Стремського.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up