Партнер рубрики Події

Енергетики наголошують на економії електроенергії у вечірній час

Енергетики наголошують на економії електроенергії у вечірній час
  • Чергова нічна атака росіян ракетами та дронами в ніч на 19 травня не призвела до пошкоджень магістральних мереж.
  • Але вдень обстрілами були пошкоджені магістральні лінії, які забезпечували видачу потужності однієї з електростанцій на сході, і це вже негативно впливає на загальний баланс в енергосистемі.
  • Та є й інші причини того, чому треба споживати електроенергію економніше.

Внаслідок обстрілів ворога пошкоджень зазнають і розподільчі мережі у прифронтових та прикордонних областях. Водночас триває ремонтна кампанія на низці атомних та теплових електростанцій, пояснюють у НЕК «Укренерго».

У зв’язку з переліченими факторами зменшився обсяг виробництва електроенергії. Енергетики запевняють, наразі її достатньо для покриття потреб споживачів. Але для збереження балансу в вечірні години необхідно ощадливе споживання електроенергії.

Відео дня

В Укренерго просять перенести використання електрики з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день або ніч.

Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх не в період вечірнього піку, ви допоможете зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування, – зазначають в енергокомпанії.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що в Обленерго оновили графік погодинних відключень світла з 15 по 21 травня, який застосовуватиметься у разі потреби.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up