Жінка відганяє дітей від фонтану біля 28-ї школи. Обіцяє “дати по зубах”

Жінка відганяє дітей від фонтану біля 28-ї школи. Обіцяє “дати по зубах”

Невідома жінка викинула дитячу сумочку у фонтан на бульварі Вишневецького 14 серпня. У сумці був смартфон, на який 9-річна Юля довго відкладала гроші

Батько 9-річної Юлі Володимир Кулак каже, що відколи біля 28-ї школи облаштували фонтан, ця жінка “охороняє” його.

- Дитина гралася з подругами на вулиці. Пішли до фонтана, бо ж вчора було дуже спекотно, - розповідає чоловік. - Дівчата зайшли намочити ноги, дехто сидів скраю. Сумочки поставили збоку, на мармур, що довкола фонтану. У цілому світі діти та дорослі охолоджуються у фонтанах і нічого. А тут вже три роки ця жінка відганяє звідти дітей. Там не можна навіть стояти, не те, що гратися.  І вона зі злості, що вони там ходили по воді, взяла перше, що потрапило під руку і жбурнула. Діти казали, що спочатку вона тою сумкою ще замахувалася на якусь дівчинку. Якби була цегла під рукою, вона б, може, й нею жбурнула.

Юля подзвонила до батька близько 13.30.

Відео дня

- Дзвонить, вся в сльозах, в шоці. “Мій телефон і сумочку кинули у воду”.  Уявіть собі цей стан дитини, вона ж сама відкладала ті гроші. Запитав, хто це зробив, вона пояснила, яка це була жінка. Цей телефон недавно купили, навесні, - каже пан Володимир. - Дитина сама відкладала гроші, я трохи додав і ми придбали омріяний смартфон. Ще навіть півроку йому немає. Телефон був весь мокрий, я потім відвіз його у сервісний центр. Там сказали, що спробують відремонтувати. 

Юля розповіла батькові, що сказала жінці, що та віддаватиме гроші за пошкоджений телефон. Та відповіла: “Грошей не віддам, а тобі зараз ще в зуби дам”.

- Вона така агресивна була ще, коли я приїхав. Зразу після мене приїхала поліція, - веде далі пан Володимир. - Жінка себе поводила неадекватно, кричала, що наші діти всі дурні і тому в нас така країна. Це відбувається чи не щодня, всі мами її знають. Люди бачили її поведінку. Але коли приїхала поліція, то жінка зовсім по-іншому заговорила. Казала, що нічого не робила, лиш дала зауваження, щоб дівчатка вийшли з фонтану, аби його не пошкодити. Звинуватила дітей.

Батько дівчинки розказав, що жінка часто кричить до дітей, особливо до менших.

- Старших вона не чіпає. А от ровесників моєї дочки, п’ятирічних, шестирічних - завжди, - коментує тернополянин. Свариться, ще впродовж п’ятнадцяти хвилин, кричить навздогін. Це вже роками, але люди якось терплять. Та цього разу це вже перейшло усі межі. Це хуліганство. Це безпека наших дітей. Така поведінка їх морально травмує. Вона ніби сторожовий пес того фонтану.

Поліція прийняла заяву Володимира Кулака, взяли покази в нього та свідків інциденту. Як повідомили в прес-службі патрульної поліції, заявника і порушницю доставили до міськвідділу і передали слідчим. Чим керувалася у свої діях захисниця фонтану у поліції не повідомили. Тож ми готові вислухати і пояснення самої жінки.

- Сподіваюся, знайдуться якісь методи впливу на цю жінку. А то ж страшно дітей відпускати гуляти, - каже чоловік.

Сьогодні батько повідомив, що телефон у сервісному центрі таки відремонтували.

- Майстри реанімували смартфон, ще й безкоштовно. Дають 90%, що він буде працювати, - прокоментував пан Володимир. - Тому, якщо жінка вибачиться перед дітьми, яких ображала і зробить правильні висновки, змінить свою поведінку і нічого подібного більше не повториться, то цей конфлікт з користю для суспільства буде вичерпано.

Нагадаємо, у КП "Тернопільводоканал" попереджають про небезпеку купання у фонтанах, адже вони у Тернополі створені для краси, а не для купання. Не варто забувати, що подібні веселощі можуть закінчитися не тільки пошкодженням устаткування фонтану, але й травмою. Адже можна поранитися елементами, прихованими під водою, або й просто посковзнутися та впасти.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up