Партнер рубрики Події

Голову однієї з громад Тернопільщини затримали під час отримання хабаря

Голову однієї з громад Тернопільщини затримали під час отримання хабаря

Держслужбовець за 22 тисячі гривень обіцяв місцевому мешканцю допомогти виїхати за кордон.

Під процесуальне керівництво Теребовлянської окружної прокуратури повідомило про підозру заступнику голови однієї з громад Тернопільського району у вимаганні та отриманні від місцевого мешканця 22 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За даними слідства, посадовець за вищевказану суму обіцяв жителю Тернопільщини вирішити питання щодо внесення інформації до системи «Шлях» для виїзду за кордон.

Відео дня

Затримали посадовця під час одержання грошової «винагороди» у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Одночасно проводяться заходи з метою встановлення інших посадових осіб, причетних до вказаної схеми.

Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно із співробітниками військової контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, 16 серпня оперативники та слідчі затримали посадову особу спеціалізованого комунального підприємства Тернопільської міської ради під час отримання хабара.

Довідка
1. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища карається штрафом від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
2. Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
3. Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 Читайте також:

65 тисяч гривень за місце для поховання: поліція затримала тернопільського посадовця. Що йому загрожує

Посадовцю податкової служби Тернопільщини, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Читач76

    В інші державі таких би посадили і надовго а майно конфіскували а у нас буде все ок .Всі відкупляться.Жах 😭😥😅
  • Надія Долинська

    Мало дав то і зловили
  • Nadia Kushyk

    БОЮСЬ, ЩО ВИКУПИТЬСЯ. І дадуть найлегшу міру покарання.Ніколи не допускати до керівної посади.А тому, що бере, і тим, що дають  такого хабаря за місце для поховання, бажаю, щоб в гробі переверталися.Відправити на передову.!!! Заплювати,привязавши перед міською радою до колони, щоб іншим не було повадно!!! Може вони до рашистів захотіли? Позор для нашої нації!
  • Halyna Kizlyk

    Гнати в шию просто на фронт!!! Щоб ви повиздихували всі до одного хабарники. Всюди вас повно!

keyboard_arrow_up