Хоч водій спецавто з інвалідністю, але порушив

Хоч водій спецавто з інвалідністю, але порушив

Про автомобіль поліції охорони, припаркований на місці для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю, в редакцію повідомив наш читач Андрій. Також про порушення чоловік проінформував правоохоронців зателефонувавши на 102.

За декілька хвилин після повідомлення на 102 до автомобіля поліції охорони прийшов його водій. Чоловік свій вчинок пояснив тим, що має інвалідність та відповідне посвідчення. 
 - Хочу наголосити, що автомобіль поліції охорони не було обладнано відповідним знаком, кортий інформує, що водій - людина з інвалідністю, - каже пан Андрій. - З одного боку, по людськи, водія котрий зупинився на вказаному місці, можна зрозуміти. З іншого боку, для тих хто не знає, що він з посвідкою, картина однзначна: поліцейське авто порушує правила дорожнього руху. Це негатив для правоохоронців на рівному місці. Після розмови з водієм, я повідомив поліцію, що на штрафуванні не наполягаю, але разом з тим попросив якось обладнати це авто тими атрибутами, які й повинні бути на автомобілях людей з інвалідністю. 
Ми запитали в патрульній поліції, як саме, згідно правил, має бути обладнаний транспортний засіб для людей з інвалідністю. Також поцікавились чи міг водій згаданого спецтранспорту зупинятись на місці для паркування людей з інвалідністю. 
Наразі очікуємо коментар. Разом з тим, Закон чітко визначає, що автомобіль, яким користується людина з інвалідністю, повинен бути обладнаний спеціальним знаком "водій з інвалідністю". Відсутність знаку допустима, якщо в людини візуально виражені ознаки інвалідності. Читач в водія поліцейського авто таких ознак не помітив.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Александр Мыльников

    Дуже цікаво скільки штрафів виписано поліцією за неправомірно зайняті місця для інвалідів. Тим, кого це також цікавить, доцільно подивитись на зони в центрі міста - вул. Руська (біля Роксолани), на вул. Шевченка (напроти Універмагу), на Острозьського біля 1-ої поліклініки, на вул. Чорновіла біля скверу, де згідно знаків можуть паркуватися тільки автомобілі інвалідів.
  • ВолодяУкраїна!!!

    Значок з Інвалідністю Обовязковий  не потрібно давати змогу простим водіям паркуватись без значка і казати я посвітчення маю або забув Значок Обовязковий Ось Подивіться як має виглядати!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up