Художник Олег Левицький передав свої картини у фонди музею на Тернопільщині

Художник Олег Левицький передав свої картини у фонди музею на Тернопільщині
  • Вже багато років художники дарують Борщівському краєзнавчому музею свої роботи для поповнення фондової колекції.
  • Завдяки цьому у музеї сформувалася повноцінна збірка полотен митців Борщівщини.

Нещодавно, черговий мистецький дарунок зробив Олег Левицький, художник, директор Художньо-меморіального музею Леопольда Левицького та координатор творчого об’єднання «Потік».

Про це повідомляють на сторінці Борщівського краєзнавчого музею.

Художник передав у фонди музею серію з п’яти графічних робіт, на яких митець зобразив збережені до нашого часу залишки старих оборонних споруд Тернопілля та Хмельниччини. У малюнках, виконаних вугіллям, автор передав давню велич замків в Сидореві, Язлівці, Кудринцях, Чорнокозинцях, палацу в Скалі-Подільській. 

Відео дня

Олег Левицький є учасником усіх колективних виставок «Потоку», що відбуваються у музеї. Багато років він бере участь у міських, районних та обласних мистецьких виставках.

Також, у музеї відбулися уже три його авторські проєкти «Однокласники» у спільному тандемі з другом дитинства, художником Петром Кисілем.

Нагадаємо, нещодавно у Почаївському історико-художньому музеї відбувся творчий вечір та презентація персональної виставки художніх творів мисткині та волонтерки Тетяни Фокіної (Горяної) із м. Біла Церква, що на Київщині.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up