Кохання завжди вчасно: у Тернополі одружилися військовослужбовці

Кохання завжди вчасно: у Тернополі одружилися військовослужбовці

Навіть попри війну, українці продовжують кохати, будувати плани та народжувати дітей.

У Тернополі на весільний рушничок стали ще кілька пар військовослужбовців.

Про це повідомив на своїй сторінці Тернопільський ДРАЦС.

«Перемоги й мирного неба вам, молодята, щасливих років спільного подружнього життя у вільній Україні! Слава Україні! Низький уклін та безмежна вдячність нашим захисникам та захисницям, які захищають рідну землю. Ви - наші герої! Ви - гордість України! Героям Слава!», — йдеться у дописі.

Відео дня

Наречені дівчата хто у військовій формі, але з довгою фатою, хто у чарівній вишиванці, а хто у класичній пишній весільній сукні, як у принцеси. Чоловіки ж усі у формі. Військові, вони і коли одружуються — військові.

Бажаємо закоханим щастя і злагоди, любові та мирного майбутнього!

Як повідомляє Міністерство юстиції, в Україні від початку війни зареєстрували шлюб понад 100 тисяч пар.

На початок липня тільки на Дніпропетровщині обмінялись обітницями понад 13 025 пар.

Також серед лідерів за кількістю зареєстрованих шлюбів — м. Київ (9 749), Одеська область (7 699), Львівська (6 181) та Київська (6 025) області.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України спростило процедуру укладення шлюбу під час воєнного стану. Відтепер це можна зробити протягом одного дня після заяви та навіть у Zoom.

Про це розповіла заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

«Сьогоднішні обставини призводять до того, що люди інколи не мають можливості чекати. Тому що всі ми опинилися в обставинах, коли ми не знаємо, що буде завтра і навіть сьогодні до вечора. Тому подати заявку і офіційно оформити шлюб тепер можна за день. Люди, які виявили бажання, можуть одружитися протягом дня», — пояснила Валерія Коломієць.

Вона зазначила, що на сьогодні реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. При цьому, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС. Наприклад, це можуть бути й поліцейські, й військові. Зокрема, це актуально для жінок і чоловіків, які несуть службу. Для них зробили можливість одружуватись дистанційно.

«Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно. Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom», — поінформувала заступник Міністра.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Olga Pop

    Щастя вам і взаєморозуміння!
  • Amelia Cross

    🇺🇦 ми з Україною
    подати заявку фінансовий помічник за п'ять хв
    Тільки для українці та українські біженці. натисніть тут --> https://s.uappl.org/08reco79

    ми створили проект який безпосередньо пов’язує донорів (ми не обробляємо кошти) з окремими громадян України які звертаються за матеріальна допомога.

  • Марія Бойко

    У першу чергу розуміння, якщо є розуміння і повага тоді і є кохання. Потрібно одружуватися не на тій  із якою хочеш жити, а на тій без, якої не можеш жити.
  • Alesia Shkilna

    Мирного неба вірної любові ❤️ міцного здоров'я щастя добра

keyboard_arrow_up