Партнер рубрики Події

"Компресори завжди ввімкнені. Вони вихідні, а мені гудить": тернополянка скаржиться на шум під колишнім "Пекіном"

"Компресори завжди ввімкнені. Вони вихідні, а мені гудить": тернополянка скаржиться на шум  під колишнім "Пекіном"
  • Пенсіонерка Марія Тарнавська проживає у квартирі на вулиці Дружби, 9.
  • У редакцію “20 хвилин” прийшла шукати допомоги.
  • Жінка скаржиться, що у неї під квартирою працює цілодобова пекарня.

Через компресори, які ніколи не вимикають, неможливо спати. Вже кілька місяців вона оббиває пороги різних інстанцій, але результату немає. У редакцію “20 хвилин” жінка прийшла шукати допомоги.

- Я живу у цій квартирі 45 років, - каже тернополянка. - Тут був ресторан “Пекін”, було таке, що стріляли, різні ситуації, але такого ще не було. У вересні 2017 під квартирою почала працювати пекарня. Колись там був магазин, теж були холодильники, але вони не гуділи. А тут є  компресор, який не вимикають. І тим більше, що вони працюють ночами. Двері металічні, якщо їх відкривати-закривати - то добре чути як вони гримають. І так кілька разів на ніч. Зранку приїжджають машини, на піддонах вивозять торти, все тріщить під самим моїм вікном. А зараз ж літо, вікна відчинені, то неможливо в квартирі бути. Ще як холодно, то інколи виключали ті компресори,  то якийсь час була тишина. А зараз спека - їх не вимикають. Деколи вони навіть у неділю працюють, деколи ні. Але компресори завжди ввімкнені. Вони - вихідні, а мені гудить.

У жінки вже ціла папка документів у цій справі.

Відео дня

- Я вже не знаю, куди звертатися. Всі інстанції оббігала, вони просто тягнуть час. Одного разу сказали, щоб продавала квартиру. Я вже тричі всі організації пройшла, ніхто мене не чує.

Марія Тарнавська зверталася у поліцію, Держспоживслужбу, прокуратуру, навіть у пожежну службу та Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернополі.

- Коли робили ремонт для цієї пекарні, будинок дав тріщину у двох місцях. Там рука пролазить, - скаржиться пенсіонерка. - Усі кажуть, що нічого від того не буде. У ЖЕКу така сама ситуація. Я вже не знаю як далі бути і що робити.

Пані Марія неодноразово зверталася в поліцію.

- В поліцію подавала купу заяв. Спочатку ще приїжджали, тепер вже навіть не їдуть, - каже жінка. - Вже три рази поліція подавала в суд. Вони подавали, бо в мене немає таких коштів з моєю пенсією. Я живу на таблетках, я не маю за що туди подавати. Вже від січня я ходжу по судах, і завжди мою справу відкладають.

Тернополянка каже, що одну справу вже закрили, дві ще чекають суду.

- У січні подавала позов, то аж через три місяці зробили суд, - розповідає пані Марія. - Подали другу справу за іншою моєю заявою, теж відклали. Це ще в травні було, а суд наприкінці серпня аж має відбутися. Тепер подали ще третю заяву, про відміну використання тих компресорів, які цілими днями гудять. Має бути два суди за тими заявами - 22 серпня і 29 серпня. Нам дали безкоштовного адвоката. Але всі нюанси ходила дізнаватися я по тій справі. Що сама доб’юся, то і є.

Жінка каже, що якщо потрібно - поїде в Київ,  розповість свою історію на телебаченні, зробить все, аби їй допомогли.

- Там постійно компресор качає. Аж ті люди, що живуть наді мною з малою дитиною, все чують, - скаржиться мешканка будинку, - Але вони молоді, то терплять. Та тут є підписи, бо ми раніше збирали їх від усіх мешканців. Люди побачили, що немає ніякого результату і змирилися. А я не можу. Це неможливо так жити.

Депутат відповідного округу Оксана Яциковська повідомила, що питання вже майже вирішено.

- Я підняла це питання на сесії, створено комісію, яку я очолюю, - коментує пані Яциковська. - Ми скликаємо комісію, яка видає відповідні дозволи. Туди входять всі зацікавлені служби міської ради.

Окрім депутатів міськради, в комісію також входять спеціалісти управлінь житлово-комунального господарства, благоустрою та екології; економіки промисловості та праці; торгівлі, побуту та захисту прав споживачів; правового забезпечення, відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, фахівців управління ДСНС України у Тернопільській області, Тернопільського міського РЕМ ПАТ “Тернопільобленерго”, ПраТ "Тернопільміськгаз”.

Остаточне рішення щодо проблеми Марії Тарнавської буде наступного тижня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Ната Лия

    у житловому будинку відкривати цілодобове виробництво!!!це нонсенс!!!шуміти і ремонтувати можна з 9 ранку до9 вечора і все,!!!тиша!!!люди мають право на відпочинок!В нашому місти взагалі немає поваги до людини!подивишься.....всі до церкви шпацерують,а толерантності немає......одна показуха!
  • Pasha Butko

    Бабуля 🔥🔥

    На старість вже  кришняк як втому домі тріс 😂😂😂
  • Юлия Сергеевна

    З відкритими вікнами і не таке можна почути)) думаю якби була адекватна, то власник приміщення міг би замінити вікна на пластикові, щоб не виживала вже не першого орендаря. Але тут мабуть ситуація патова.
  • Masha Kotenko

    Запитання до автора статті :де коментар представника пекарні???Чому стаття однобока? ?? Я знайома з цією ситуацією, і та пані літає по всіх інстанціях не один рік, жити сумно! Знаєте скількох орендарів цього приміщення вона пережила? ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up