Партнер рубрики Події

Щоб заспокоїти розум та відволіктися, програміст зайнявся медитативним малюванням

Щоб заспокоїти розум та відволіктися, програміст зайнявся медитативним малюванням

Концерт-медитативне малювання під звуки флейти відбувся 14 липня в Українському домі «Перемога». Малював разом з тернополянами та грав на флейті Сіона Валентин Іонов з Києва.

- За фахом  я програміст, граю на флейті та бігаю марафони, - розповідає пан Іонов. – Друзі жартували «Чого ти тільки не робиш, ще б малював». Два роки тому я допомагав одній компанії. Там познайомився з жінкою, яка займається відновленням і розвитком петриківського та чайківського розпису в Україні. Вона створила художню школу і завдяки їй з’явилося більше майстрів цих технік. Ця жінка надихнула мене відвідати майстер-клас з малювання. Хоча я ніколи не тримав у руках пензлика. В дитинстві за мене завжди малювала мама (посміхається – прим. ред).

Пан Валентин займається медитацією більше ніж 20 років. Одне із його натхень – гра на флейті, українській сопілці. 

Відео дня

- Тоді, на майстер-класі я зрозумів, що малювання сильно допомагає, заспокоює, - ділиться Валентин Іонов. - Для того, щоб практикувати медитацію потрібне неабияке зусилля і не всім це дається легко. Я відчув, що малювання – це дуже легкий спосіб заспокоїти розум. У нашому житті дуже багато інформації, яка приходить до нас через комп’ютер, Інтернет. І людям потрібно заспокоїти розум, відволіктися. Малювання – це так звана динамічна медитація. Мій досвід  у цьому мистецтві невеликий, але простий і я хочу поділитися ним з присутніми.

За словами митця, 2 години малювання – досить, бо якщо більше, то це втомлює. Цього часу досить, аби переключитися на інший лад, відпочити.

- Дуже часто люди, коли сплять – не відпочивають. А от коли займаються якоюсь творчістю, то вона відволікає від проблем. За такий короткий час ми можемо більше відпочити, ніж під час сну.

На медитативне малювання приходили 15 дітей із табору «Струмочки», розповідає організатор заходу Галина Легунькова.

- Дуже були задоволені, не хотіли йти обідати, так зацікавились, - каже вона. - Усі малювали фарбами і були щасливі. Ми принесли їм факел, адже Шрі Чинмой заснував найдовшу факельну естафету в історії, біг Миру. І всі фотографувалися та загадували бажання. То один хлопчик сказав: «Я хочу, щоб був мир». В усіх сльози в очах стояли. Потім діти забрали деякі роботи додому, деякі залишили. Ще мають прийти у понеділок і вівторок, бо для них це дуже цікаво. Я тішуся, що дітки приходять і йдуть звідси щасливі. Вони малюють те, що відчувають. Як Шрі Чинмой – малювали «Радість», кожен виражав себе як міг.

На медитативне малювання під звуки флейти дехто прийшов заплановано, дехто потрапив випадково, дехто ж не малював, а лише насолоджувався мелодіями флейти.

Однофамілиця митця Ольга Іонова прийшла з подругою. Жінки колишні фінансисти, зараз на пенсії.

- Ми прийшли сюди, бо не хотіли, щоб цей день був звичайним, - каже Ірина Шалайда. – Дехто думає, що якщо на пенсії, то вже нічого цікавого не буде в житті. Але це залежить від нас. Це я давно зрозуміла. Раніше ніколи не малювала, та спробувати ніколи не пізно.

- Я давно займаюся медитацією. Торік була на подібних заходах і вирішила й цього року завітати, - розповідає Ольга Іонова. – Так можна відпочити душею. Не лише ж побутовими справами займатися. Потрібно й знаходити час для себе. Тут ти вільний від зайвих думок, просто надихаєшся спокоєм.

- Медитативне малювання під звуки флейти буде ще завтра, 15 липня о 12.00 в Українському домі «Перемога» на 2 поверсі. Усі охочі можуть приєднуватися, -запрошує Сіона Валентин  Іонов.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up