Партнер рубрики Події

"Ми зрозуміли ціну незалежності": тернополяни про наслідки Майдану

"Ми зрозуміли ціну незалежності": тернополяни про наслідки Майдану

П’ять років тому в Україні розпочалася Революція Гідності. Що дав Майдан людям і чи виправдав він їхні очікування журналісти “20 хвилин” поцікавилися у тернополян.

Старше покоління дещо розчароване наслідками цих подій.

- Не покарані ті, які повинні бути покарані, - вважає голова обласного товариства  політв'язнів і репресованих Дем’ян Чернець. - Це основне, що не виконали на вимогу Майдану. І це на совісті влади. Зміни є і вони суттєві. Але це гріх. Бо ті, хто створив ці умови і хто винен у тому, що виник Майдан повинні бути покарані. Зміни великі, бо ми маємо дієздатну армію, буде помісна церква. Дай Бог, щоб молодь поверталася в Україну і будувала таку державу, в якій їй буде добре жити. Хай до нас їздять,  а не ми до них.

 

Відео дня

 

Переживає за наслідки й пані Квітослава.

- Мене це настільки тривожить, - каже жінка. - Лють розбирає, що зараз танцюють на кістках. Ніхто не покараний, ніхто не засуджений. На Інститутській зрізали дерева, щоб не дізнатися звідки стріляли. До глибини душі тривожить ця вся бездіяльність. Он мама мала одного сина -  і його нема. Що тут ще казати…

Схожа думка й у іншої тернополянки.

- На мою думку нічого не змінилося, - вважає пенсіонерка Дарія Іванівна. - Дуже шкода. Нас нема кому організувати. За такий довгий час людей знову катували, нищили. Я з репресованої сім’ї, росла без батька. Важкий був час за Радянського Союзу, але зараз ще важчий. Я не бачу просвітлення в цьому. Ми себе самі не поважаємо. Кожен каже: “А що я можу?”. Але народ може все.

У тернополянки Ірини повне розчарування у наслідках тих подій. 

- На мою думку, ті хлопці загинули ні за що, - каже жінка. - Знову до влади прийшли ті ж самі.

Студент Петро Богай переконаний, що для змін потрібно багато часу.

- За цей час змінилось доволі багато, - вважає 21-річний хлопець. - У першу чергу це свідомість людей, бо вони почали боротися за нове життя, нову країну, за  свою незалежність. Ми зрозуміли ціну цієї незалежності. Думаю, люди розуміють, що зміни будуть рухатися ще швидше. 5 років доволі короткий період для великих змін. Всі очікували, що зміни будуть через рік. Для цього потрібно десятки років, але фундамент вже закладено.  Це Революція Гідності, Майдан і це заклало людям у підсвідомість, що насправді незалежність дається нелегкою ціною. Над нею потрібно працювати, за неї треба боротися.

Чи виправдав Майдан ваші надії?  Пишіть про це у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Искра

    Якщо можна назвати "надіями" смерть кількох десятків тисяч людей, в тому числі і дітей за ці 5 років, то да оправдав.
  • Герасимчук Ростислав

    Все вірно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up