Партнер рубрики Події

Міністерство хоче покарати головних лікарів та медиків, які лікували Марію Деркач

Міністерство хоче покарати головних лікарів та медиків, які лікували Марію Деркач
Результати перевірки з приводу смерті Марії Деркач надіслало Міністерство охорони здоров'я України рідним дівчини. Лист вони отримали 13 лютого за підписом першого заступника міністра Олександра Качура. Цей документ надав редакції брат Марії Андрій Деркач.


Комісія встановила причини смерті Марії Деркач. А це: "гостра легенева недостатність, яка розвинулась на фоні недіагностованого синдрому Гудпасчера (за гістологічними даними) та наявністю респіраторної інфекції, вірогідно вірусно-бактеріальної етіології (за клінічними даними)".

У листі також йдеться про те, що комісія зафіксувала "ряд суттєвих недоліків в організації лікувально-діагностичного процесу Марії Деркач, які прямо чи опосередковано могли вплинути на перебіг захворювання. Це, зокрема, стосується умов та показання для транспортування важкохворої з Тернопільської комунальної міської лікарні №2 до міської комунальної лікарні швидкої допомоги для проведення діагностичного обстеження (без супроводу лікаря та не у приcтосованому автомобілі), недотримання лікарями міської лікарні №2 клінічних протоколів надання медичної допомоги".

Відео дня
>Окрім того, комісія виявила, що приватний кабінет комп'ютерної томографії, куди направили на діагностування Марію Деркач функціонував без необхідних дозволів МОЗ України. Відтак, ліцензійна комісія міністерства прийняла рішення, затверджене наказом МОЗ від 31 січня 2013 року №74 про анулювання ліцензії, виданої міністерством фізичній особі підприємцю В. Беському на провадження господарської діяльності з медичної практики зі спеціальності "Рентгенологія".

Міністерство зобов'язало міського голову, голову облдержадміністрації, ректора медуніверситету ім. Горбачевського вжити відповідних заходів реагування до головних лікарів, доцентів та професорів медуніверситету, які безпосереднь приймали участь в наданні медичної допомоги Марії Деркач.

Нагадаємо, 26-річна Марія Деркач, яка хворіла на вірусну пневмонію, померла 11 січня у міській лікарні швидкої допомоги. Після проходження процедури комп’ютерної томографії дівчина почала задихатись, а в той час у кисневому балоні закінчився кисень. Безпорадний брат, на руках якого залишили хвору, нічого не зміг вдіяти. Поки принесли балон із киснем, було вже пізно… Не допомогли і заходи реанімації... Рідні Марії вважають, що її можна було врятувати і померла вона через помилку та недбалість лікарів. Розслідування з приводу смерті Марії Деркач проводить обласна міліція. Там вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 КК України – "Неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками". Усі перевірки під контролем прокуратури області.

"20 хвилин" буде з'ясовує, кого з медиків і як покарають за смерть тернополянки, які результати розслідування міліції та прокуратури. А також чому кабінет комп'ютерної томографії працював без дозволів. Детальніше читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (86)
  • Anonymous

    я її пробував, гімно з гімна

    Anonymous reply Anonymous

    Завідуючу першої поліклініки Вус трахають усі кому не лінь. Справжня курва.

    Anonymous reply Anonymous

    до чого тут завідуюча , марія деркач курва
  • Anonymous

    а я знаю , що вона ,гуляла з трьома чоловіками, причьму всі жонаті! от і заслужила! догулялася, хотіла собі щастя? от і получила!

    Anonymous reply Anonymous

    Гуляла напевно з блядуном та хабарником головним лікарем першої лікарні Тернополя Чайківським Славком. Чайківський блядує та усіх курвів призначає на керівні посади в лікарні та поліклініці. Скажімо поставив однокурсницю Вус завідуючою першої поліклініки яку гарненько пойобує після ресторану в автомобілі та перед доставкою в Петриків до помешкання. А про хворих та наявність ліків і продуктів в лікарні не турбується зовсім. Тюрма за ним дуже плаче.
  • Anonymous

    ВОНА СУКА

    Anonymous reply Anonymous

    Рідкісна.... Охомутала 2 одружених чоловіків з дітьми.........

    Anonymous reply Anonymous

    я теж згідна, сука вона і є сука, гуляла з одруженими , от і розплатилася!
  • Anonymous

    Гнати на лікарів може кожен. Марію відкачували в реанімації кращі лікарі - анастезіологи, я був через стінку. Ніхто не сказав "треба щоб вонапомерлі щоб прикрити шефів". Всі працювали на результат. Нажаль цього не сталося. Я не можу зрозуміти при чому тут головний лікар 1 лікарні (прівище його Чайківський). Корли обласний МОЗ ставить тобі в лікарню апарат, ти не будеш бушувати за те, що в нього нема якихось паперів. Ти дякуєш що поставили. БЬрат тупо хоче збити бабло. Але треба знати з кого збивати. Лікарі 1 лікарні, і я це особисто бачив, боролися за життя дівчини, а зараз їх роблять винними у всьому... це не чесно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up