Будинок з портретом Кузьми почали утеплювати. Мурал обіцяють відновити

Будинок з портретом Кузьми почали утеплювати. Мурал обіцяють відновити

Портрет Кузьми вже два роки  прикрашає фасад будинку на вул. Хмельницького, 43. Днями стіну з муралом почали утеплювати.

Про це у соцмережі написав тернополянин Володимир Шевченко.

Нагадаємо, мурал намалювали ще у 2016 році. А зараз малюнок закладають будматеріалами. 

Відео дня

Як розповіли в управлінні житлово-комунального господарства міськради, раніше обслуговуюче підприємство на прохання мешканців здійснювало у цьому будинку утеплення фундаменту, бо мокла стіна.

- Під час виконання цих робіт муралу не зачіпали, - продовжують в управлінні ЖКГ. - Зараз мешканці, ймовірно, розпочали утеплення фасаду свого будинку.

У міськраді підтвердили, що мешканці будинку проводять утеплення власним коштом.  Є домовленість з молодими художниками, які відновлять мурал після проведення ремонтних робіт.

До слова, стіна із портретом Кузьми Скрябіна стала приємним сюрпризом для прихильників творчості співака, тут часто фотографувалися туристи. Місце для цього муралу в Тернополі довго шукали. Спочатку портрет Кузьми мав бути на вулиці Брюкнера. Потім портрет хотіли намалювати на стіні біля мосту в районі "шостого магазину". Але на це довго не давали дозволу. Зрештою, місце знайшлося на стіні будинку на вул. Хмельницького і портрет співака таки вдалося намалювати. Над цим молоді художники працювали декілька днів, фарбу придбали за кошти меценатів. Як виявилося, всі ці старання були даремними.  

- Так, фасад будуть утеплювати і ми з цим нічого не можемо зробити, - коментує координатор проекту  Максим Макар. - Наступного року плануємо відновити зображення Кузьми. Конкретніше поки що нічого сказати не можу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Стільки років жили не утеплювали а тут ні з того ні з сього. Я так думаю шо влада ЖЕКу виділила під цю херню гроші і через те так. Там же нема таких вітрів шо конче його утеплювати. Чо мій будинок ніхто не утеплює ?? Стоїть, обдерті стіни і нікого не обходить. Затерають память су...и!
  • Діонісій

    тільки не брешіть людям, що відновите, а так і зробіть. Кузьма один із чесних і справедливих людей був.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up