Музиканта з Тернопільщини обрали на посаду головного диригента в Національній опері в Празі

Музиканта з Тернопільщини обрали на посаду головного диригента в Національній опері в Празі

Талановиті українці підкорюють світ!

Випускника Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Андрія Юркевича обрали на посаду головного диригента в Національній опері в Празі.

Такою радісною новиною музикант поділився на своїй сторінці.

«Кожен день моєї роботи буде присвячений моїй рідній країні, яка зараз у вогні, кожна година, проведена в цьому славному театрі буде виразом вдячності братньому нам чеському народу! Слава Україні!», — пише диригент.

Відео дня

Головний диригент Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейко та нідерландський диригент Йозеф Суйлен привітали маестро з його новою посадою.

«Шановний Маестро, вітаю! Яка чудова новина! Бажаю вам успіхів у цій знаменитій компанії з її багатими традиціями! А я тим часом думками в Україні, а особливо в Одесі, де зберігаю теплі спогади про кращі дні з моєю появою в дивовижному оперному театрі», — привітав музиканта диригент Йозеф Суйлен.

Довідка

Андрій Юркевич народився в Зборові на Тернопільщині. Він навчався на відділі «Народні інструменти» у Тернопільському музичному училищі імені Соломії Крушельницької (тепер – мистецький фаховий коледж). Удосконалював гру на баяні та диригування у класі викладача Романа Брика. 

Під час навчання диригував оркестром народних інструментів навчального закладу.

Згодом студіював оперне симфонічне диригування у Львівському музичному інституті імені М.Лисенка (тепер – Львівська національна музична академія імені М.Лисенка).

Працював диригентом Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, викладачем на кафедрі симфонічного та хорового диригування музичної академії.

Стажувався у Варшавській опері (Польща), куди його запросили як молодого перспективного диригента. Удосконалював виконавську майстерність у музичній академії Кіджі та вивчав композицію в консерваторії Джоакіно Россіні (Італія).

Обіймав посаду музичного директора Варшавської опери. У 2019 році Андрію Юркевичу присвоїли звання Заслужений артист України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up