Партнер рубрики Події

На автовокзалі реконструкція, але плани в секреті

На автовокзалі реконструкція, але плани в секреті
Коли завершать ремонт автостанції у Тернополі – невідомо. Не кажуть також, що там планують зробити. Тож пасажири не знають, скільки часу вони ще потерпатимуть від незручностей

- Зайшла на тернопільський автовокзал і жахнулася, - каже тернополянка. – Там через ремонтні роботи все на купі. Пасажири не мають де встати, не кажу вже про те, щоб сісти.

На автовокзалі проводять реконструкцію. Тож зал очікування закрили, каси вивели надвір. Тепер на подвір'ї товпиться багато людей, продовжує наша читачка. Одні в черзі до кас, інші просто стоять, чекаючи на автобус. Адже лавочок, щоб сісти є мало.

Відео дня
> Кореспондент була на автовокзалі в обідню пору.  До кас тягнулися великі черги. Зал очікування справді зачинений, тож чекати на свій автобус людям доводиться під навісом на дворі. Пасажири сподіваються, що до настання холодів усі ремонти завершать, адже сидіти на дворі буде не дуже зручно.

Захопили шматок зупинки з тротуаром

До речі, зі сторони зупинки маршруток біля автовокзалу, відгородили шматок території, що прилягає до цього приміщення. Таким чином захопили аж тротуар. Тож тепер зупинка цією огорожею розбита на дві частини. Через це тут важко зупинятися міському транспорту. Адже немає тротуару, тож висадити пасажирів ніде. Одні маршрутки зупиняються ближче, а інші їдуть далі аж до бару "Корона". Тож доводиться вгадувати, з якої сторони зупиниться потрібна маршрутка, і бігати з одного краю зупинки в інший.

Що планують зробити на автостанції під час реконструкції кореспондент запитала гендиректора ТОВ "Тернопільавтотранс 16 100" Лілію Бутрин, яка в той час була на автостанції. Втім, вона сказала, що нічого коментувати не збирається. Мовляв, ще рано говорити, що тут буде.

Тож із інформаційним запитом про реконструкцію автостанції ми звернулися в Департамент розвитку інфраструктури обладміністрації, який повинен мати інформацію про те, що діється в транспортній галузі області. У запиті ми цікавились: Доки триватиме реконструкція автостанції у Тернополі? Скільки на це передбачено коштів, з якого бюджету? Що передбачено зробити на автостанції під час реконструкції? Що там зробили вже? А також ми попросили надати проект реконструкції?

Що там буде, не кажуть

Департамент розвитку інфраструктури не надав повної відповіді на наші питання. Лист за підписом заступника директора Департаменту Олега Гораля – відписка. Тож коли завершиться реконструкція автостанції, що там буде, нам конкретно так і не повідомили. Не сказали і про суму, яку витратять на ремонт.

"Будівля автовокзалу збудована ще у 60-х роках минулого століття, строк її експлуатації є досить тривалим. Тому адміністрацією ТОВ "Тернопільавтотранс 16100" було прийнято рішення про здійснення реконструкції, - йдеться у відповіді на наш запит. - Проектом реконструкції передбачено створення комфортних умов для роботи працівників атовокзалу, водіїв, які обслуговують маршрути, і, звичайно, в першу чергу для пасажирів, які користуються послугами автовокзалу. Будівля автовокзалу після реконструкції матиме сучасний європейський вигляд. Фінансування будівельних робіт проводиться виключно за рахунок коштів Товариства. Тимчасово, на час проведення ремонтно-будівельних робіт, каси винесені із залу очікування та облаштовані під спеціально встановленим навісом. Уся необхідна інформація для пасажирів розміщена у місцях, доступних для загального огляду. Автовокзал працює у звичайному режимі. Адміністрація ТОВ "Тернопільавтотранс 16100" просить вибаченя у мешканців та гостей міста Тернополя за тимчасові незручності".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Ще би нижче облаштували вікна для передачі квитків і грошей, а то на коліна хочеться передними впасти... Який довбень усе планував!? (навіть якщо це тимчасово).
  • Anonymous

    Магазинів набудують от і все - чого тут гадати?
  • Anonymous

    а когда на автовокзале было чисто?
  • Anonymous

    якщо не кажуть деталей, щось тут нечисто...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up