На базі Тернопільського фахового коледжу у Тернополі діє безкоштовний Освітній хаб

На базі Тернопільського фахового коледжу у Тернополі діє безкоштовний Освітній хаб

В освітньому середовищі допомагатимуть в освоєнні затребуваних навичок серед роботодавців.

У Тернополі на базі Тернопільського кооперативного фахового коледжу відкрили Освітній хаб.

Як повідомляють в облдержадміністрації, це вдалось зробити завдяки Фонду ООН у галузі народонаселення та Уряду Швеції у співпраці з Департаментом освіти і науки обласної військової адміністрації. Хаб буде діяти в рамках мережі Українських Освітніх Хабів, яка визначена Міністерством освіти і науки України пріоритетним проєктом у сфері освіти під час війни, яку розв’язала рф.

Відео дня

За перший місяць роботи ним скористалися понад 500 осіб. В Освітньому хабі будуть безкоштовно навчати IT спеціальностям та робочим професіям, українській та англійській мов, надавати психологічну та емоційну підтримку. Мешканці області та переселенці, насамперед жінки, мають вільний доступ до понад 10 освітніх курсів та платформ.  

Зокрема, Фонд долучився до відкриття у Тернополі Кризової кімнати для постраждалих від гендерного насильства в рамках проєкту «Трамплін до рівності» (Equality Springboard) за фінансової підтримки Швеції. В цьому центрі жінкам і дітям гарантована безпека, цілодобова професійна підтримка та допомога у пошуку альтернативного постійного житла.

Окрім цього, начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш зустрівся з представниками Фонду ООН і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні.

Під час візиту обговорили перспективи співпраці у сфері розбудови освітнього потенціалу, гендерної рівності та репродуктивного здоров’я, а також реалізацію спільних проєктів на Тернопільщині.

«Хочу подякувати народу та Уряду Швеції за політичну підтримку нашої держави на шляху до повноправного членства у Європейському Союзі! Королівство Швеція від початку повномасштабного вторгнення надає гуманітарну, фінансову і військову допомогу. Також хочу висловити слова подяки представникам Фонду ООН у галузі народонаселення за надану допомогу та реалізацію гуманітарних проєктів. Я впевнений, що спільними зусиллями повернемо мир і спокій в Україну, разом продовжимо працювати над відновленням та розвитком України!», — зазначив Володимир Труш.

Довідка

Сайт мережі Українських освітніх хабів: eduhub.org.ua.

Розклад освітнього хабу Тернопільщини: Розклад

Адреса: місто Тернопіль, вул.Руська, 17, 2 пов., 12 ауд.

Телеграм-канал освітнього хабу Тернопільщини: https://t.me/osvitniyhubternopil.

Координаторка хабу: Ірина Яремчук, [email protected]

 Читайте також:

Навчання впродовж життя: на Тернопільщині розпочав роботу черговий освітній хаб

Тернопільська універсальна бібліотека запрошує на безкоштовні курси вивчення польської мови

Англійська, ІТ та навіть майстер манікюру – як і де тернополянам опанувати нові навички безкоштовно

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up