Партнер рубрики Події

На Лановеччині зафіксували випадки захворювань на сказ у домашніх тварин

На Лановеччині зафіксували випадки захворювань на сказ у домашніх тварин

Відносно 2021 року зафіксовано 14 випадків захворювання на сказ, з них 4 — перехідні з минулого року.

У Лановецькій громаді на Тернопільщині виявили захворювання сказу серед свійських тварин. Ймовірно зараження відбулось від рудих лисиць, повідомляють в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Сьогодні, 31 серпня, відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якій обговорили ситуацію на Лановечинні.

«Хочу зазначити, що ця кількість є не критична. Вкрай важливо те, що відповідно до результатів лабораторних досліджень, переносниками сказу є безпритульні тварини та домашні тварини, кількість яких не зафіксована, на жаль. Цим тваринам, як правило, не проводять належної вакцинації», — розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби Тернопільщини Ігор Рогальський.

Відео дня

Він зазначив, що найбільш ефективним способом уникнення заражень є вакцинація. Вона проводиться безкоштовно. На сьогоднішній день, область забезпечена достатньою кількістю вакцини.

Нагадаємо, що у Тернополі на Хліборобній врятували пораненого молодого лиса. 19 серпня люди побачили пораненого молодого лиса, який ледь дихав та подавав жалібні звуки. Небайдужі тернополяни викликали патрульних, а ті — зоозахисників.

 Читайте також:

На Хліборобній врятували пораненого молодого лиса

Під час спалювання трави загинув заєць: палій з Тернопільщини сплатить 8000 штрафу

На Борщівщині виступали вихованці та тренери евакуйованого з Луганська кінноспортивного клубу «Кінний дім» (ФОТО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up