Партнер рубрики Події

На Новому Світі досі на тротуарі парковка

На Новому Світі досі на тротуарі парковка
Ще у листопаді минулого року у міськраді пообіцяли звільнити тротуар на "Новому Світі" від машин. Адже біля приміщення на вул. За Рудкою, 33 пройти годі. Проте ні депутатське звернення, ні підписи тернополян, ні публікації поки не допомогли

- Нещодавно хотіла пройти тротуаром біля приміщення на вул за Рудкою, 33. Але не змогла. Дорогу перекрили машини, - каже тернополянка Ольга. - Щоб оминути їх, довелося виходити на дорогу. А рух транспорту там насичений.

Тернополянка не розуміє, чому права пішоходів так порушують.

- Я ж іду тротуаром, тобто законно виділеною для мене ділянкою, - обурюється жінка. – Чому ж мені перешкоджають це зробити? До того ж моє життя в небезпеці. І така проблема триває вже роками. Чи паркування на тротуарах нині у нас вже є закономірністю?

Відео дня
> {photo_gallery id=3384|}

Як пересвідчилася кореспондент “RIA плюс”, тротуар на вул. За Рудкою часто буває заставлений машинами. Як пройти пішоходам – це їхні проблеми. Хтось старається влізти поміж автівками, хтось обходить їх дорогою. Нагадаємо, на такі незручності наші читачі скаржаться вже не вперше. Тож восени минулого року ми написали про проблему, описавши усе в №47 “RIA плюс” від 20 листопада. Та попри обіцянки чиновників вирішити проблему, відновити пішохідний простір не вдалося.

Пообіцяли і забули

Щоб змінити ситуацію, кореспондент “RIA плюс” написав звернення міському голові з вимогою встановити на цьому місці обмежувальний турнікет. Для підкріплення звернення ми зібрали більше сотні підписів тернополян-пішоходів, які користуються цією ділянкою тротуару.

Долучитися до ініціативи ми запропонували і депутату міськради Олегу Шаюку, якого обрали по округу, що включає і вулицю За Рудкою. Обранець радо погодився.

Депутат підписав звернення та особисто заніс його у відділ звернень. При цьому зателефонував міському голові з проханням відреагувати на цю проблему негайно. Відповідь міськради на звернення надійшла на початку листопада.

“Ваше звернення щодо безпеки руху пішоходів, які проходять тротуаром на вулиці За Рудкою, 33, розглянуто. Повідомляємо, що керівнику АТЗТ “Автотехсервіс” направлено листа, щоб дана організація встановила металеве турнікетне огородження зі сторони проїжджої частини дороги на тротуарі, в межах офісного приміщення за адресою вул. За Рудкою, 33 зі сторони вул. За Рудкою, оскільки дана організація раніше проводила реконструкцію та благоустрій за вищевказаною адресою”, — відписав нам заступник міського голови Владислав Стемковський.

Куди подітися машинам?

Кореспондент “RIA плюс” звернулася до всіх героїв попередньої публікації із питанням, чому не вдалося вирішити проблему. Як виявилося, депутат Олег Шаюк не знає, чим закінчилася ця історія. Він сказав, що перебуває на Майдані, і попросив зателефонувати з понеділка. Мовляв, тоді спробує з'ясувати, що й до чого. Також ми звернулися до керівника АТЗТ "Автотехсервіс" Бориса Богайчука із питанням: чому досі на тротуарі не встановили турнікет? Проте він сказав, що не зобов’язаний відповідати на це питання.

Тож чому проблему досі не розв’язали, хоч і обіцяли, ми 13 лютого запитали пана Стемковського. Посадовець пообіцяв, що вже через 15 хвилин із журналістом зв'яжеться начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик і все пояснить. Однак цього дня дзвінка ми так і не дочекалися. Тож 14 числа телефонуємо самі.

- Ця ситуація нам відома, - каже Олег Вітик. – Приміщення на вулиці За Рудкою, 33 належить АТЗТ "Автотехсервіс". Вони зобов’язані стежити за цією територією.

Втім, проблема в іншому. У Тернополі просто катастрофічно бракує місць для паркування машин. І нічого тут не вдієш, скаржиться пан Вітик.

- У цьому приміщенні є багато приватних та державних установ. Приміром "Тернопільводпроект", який обслуговує всю область, - каже він. – І у водіїв просто немає виходу. Їм треба десь паркувати машини, а місця немає.

Подібні проблеми існують і в інших частинах міста. Приміром, на вул. Коперника, хоч і стоїть знак "Паркуватися заборонено", але машини там стоять у ряд аж до вул. Руської.

- Немає місця. Що поробиш? – каже Олег Вітик. - Але проблема парковок на контролі міського голови. Будемо її вирішувати, та не все зразу. Тож просимо водіїв і пішоходів миритись між собою.

Порушують просто під носом ДАІ

Як пояснюють в обласній ДАІ, водій порушує правила зупинки-стоянки на тротуарі тоді, коли від краю авто до початку проїжджої частини не залишається двох метрів для руху пішохода. Якщо ж є два метри – це не є порушенням.

Зауважимо, що машини на тротуарі на вул. За Рудкою часто займають ділянку цілком, так що пройти ніде. У такому випадку за порушення правил зупинки стоянки  на водія можуть скласти адмінпротокол . Штраф – 255-340 грн, повідомив начальник сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Василь Барановський.

- Проте такий протокол ми можемо скласти тоді, коли водій є на місці, - наголошує він.

Скільки саме протоколів склали на водіїв, які незаконно припаркувалися на тротуарі на вул. За Рудкою, пан Барановський сказати не може. Мовляв, такої статистики у ДАІ не ведуть. Нагадаємо, проблемний тротуар на вул. за Рудкою розташований за кілька сотень метрів від обласної ДАІ, яка розміщена на сусідній вул. Котляревського.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up