Винахід інженерів Тернопільського педуніверситету допомагає нищити ворожі дрони

Винахід інженерів Тернопільського педуніверситету допомагає нищити ворожі дрони
  • Модернізований радіоелектронний пристрій для боротьби з ворожими дронами розробили інженери Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка (ТНПУ).
  • Він виявився ефективнішим та дешевшим за наявні аналоги.

Інженерно-конструкторська група, яка створена за ініціативи директора Центру енергоефективних технологій  Тернопільського педуніверситету академіка Валерія Федорейка, наполегливо працює над новими викликами у сфері дронних технологій для різних підрозділів ЗСУ, – повідомляють у ТНПУ.

В університеті розповідають, що 11-го травня на полігоні провели випробування системи боротьби з ворожими дронами (керівник проєкту Олександр Пальчик). Модернізований радіоелектронний пристрій показав результати в 2-3 рази ефективніші за наявні аналоги. При цьому він більш, ніж на 400 тис. грн. дешевший за існуючі системи.

Відео дня

Як говорять у ТНПУ, реалізація подібних проєктів здійснюється за фінансової підтримки наукового партнера університету – науково-виробничого об’єднання «Енергоощадні технології».

Новий винахід тернопільських інженерів вже поїхав на передову разом з кавдроциклом. Передавали такі потрібні речі для наших захисників представники Тернопільської ОВА. В зону бойових дій їх повезли члени ГО «Десантно-козацький рій».

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що тернопільські волонтери ремонтують та відправляють автівки нашим військовим. Також повідомляли, що захисники з Тернополя можуть отримати аптечки у трецентрі.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up