Партнер рубрики Події

У Тернополі капустяний ажіотаж: за посіченою капустою черги

У Тернополі капустяний ажіотаж: за посіченою капустою черги

Капуста – один з найпопулярніших овочів у нашій країні. З неї готують супи, голубці, рагу, салати та інші страви. Взимку особливо актуальною стає квашена капуста.

У суботу, 27 жовтня на критому ринку кілограм капусти можна придбати за 8 грн, молоду віддають за 10-12 грн.

Проте покупців біля таких прилавків мало. Більшість людей у черзі за готовою посіченою капустою. Таких місць на ринку кілька. Усюди за кілограм такого товару просять 10 грн.

Відео дня

Юнаки привезли товар з Лановецького району. На очах у покупців вони січуть капусту у поліетиленові мішки. Працюють хлопці у резинових рукавичках, щоб не було питань щодо антисанітарії.

Тернополянин Богдан з дружиною  придбали 10 кілограм січеної капусти.

- Колись ми мали вдома шатківницю, - розповідає чоловік. - Але вона вже розсохлася. То треба було б мені в когось шукати шатківницю. Сікти вдома - більше клопоту, багато часу займає і потім ще прибирати ті всі залишки. Колись ми сікли, а зараз так подивились, що купляти готову зручніше

Жінки в черзі кажуть, що така послуга на ринку їм до вподоби.

- Капуста виходить файна, дрібненька, - каже пані Тетяна.  - Он і морку одразу продають до неї, теж січену по 10 гривень за пакетик. Зовсім розлінилися люди щось вдома робити. Але це економить багато часу.  

Пенсіонерка Ганна Колісник поділилася секретами правильного приготування домашнього делікатесу.

- Треба спочатку дивитися на листки, - радить жінка. - Якщо внутрішні листки тонкі, то недобре. Вони погано зброджуються і дають мало соку. Добре коли внутрішні листя качана товсті та соковиті, тоді квашена капуста вийде смачна і ніжна. Насічену капусту і натерту моркву я перемішую у великій кастрюлі, солю, щоб вона перейшла, а тоді висипаю у велику бочку. Там добре переминаю, накриваю марлею. Зверху ставлю дерев’яні кружки і великий камінь. Бочку потрібно тримати у теплому приміщенні, щоб капуста прокисала. Коли з’являється зверху сік, його потрібно збирати. Коли капуста добре закваситься соку не буде. Процес триває 3-4 тижні. Потім треба бочку перенести у холодне місце, щоб квашена капуста була смачною всю зиму.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    "Щоб не було питань щодо антисанітарії" . А у мене є питання :
    1 . На фото видно ,що він тими рукавицями і за штани тримається то що вже говорити
    2.А де у них фартухи ,халат .Беруть ту капусту і по одягу катають .
    3. Капусту не миють , ніби листки верхні зрізали ,і капуста ніби чиста це просто п....ц
    Одним словом краще дома робити , а люди якщо хочуть то хай грають у руську рулетку. За свою лінь потім будуть розплачуватись лікуванням у лікарнях .
  • Artur Stozharskiy

    пенсіонери запасаються на зиму,бо що їм їсти як не квашену капусту....
  • Іра

    Хлопці --- молодці. Не крадуть , не дурять, а заробляють своїми руками і для господинь ---- це велике благо. Бо хто хоч раз сік капусту, то знає , яка це праця.
  • Наталія Ріжок Подгорна

    У львові теж ажіотаж
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up