Партнер рубрики Події

На санну трасу у Кременці треба понад два мільйони

На санну трасу у Кременці треба понад два мільйони
Реконструкції та перебудови відповідно до міжнародних стандартів потребує санна траса у Кременці.

На це потрібно 2,5 млн грн. А для поточних ремонтів знадобиться 750 тис грн, проте і цих коштів нема, повідомив під час зустрічі з заступником Міністра молоді та спорту Оленою Підгрушною начальник управління з питань фізичного вихованні і спорту обладміністрації Ігор Підгайний.

- Спортсмени,  які тренуються на цій базі, а потім виїжджають на навчально-тренувальні збори або змагання за кордон, не можуть показати добрі результати на сучасних трасах, - каже він. - Сьогодні траси зовсім інших конфігурацій та з зовсім інших матеріалів. Сани якісно інші, ніж ті, які ми маємо в області. Нині Кременецька санна траса потребує  перебудови. До нас приїжджали спеціалісти, які вивчали простір та структуру траси. І вони зробили висновки, які кошти потрібні для того, щоб там можна було нормально займатися.

Відео дня
align="left"> Такі самі проблеми є і з комплексом трамплінів у Кременці, додає пан Підгайний. Там займаються лижники-двоєборці, які беруть участь в Олімпійських іграх. Один з них - Віктор Пасічник.

- Терміново потрібен новий комплекс трамплінів, інакше спортсмени втрачають кваліфікацію, - зауважує Ігор Підгайний.

Посадовець також додає, що всі спортивні заклади області мають надзвичайно слабку матеріально-технічну базу. Приміром, спортзали практичної кожної школи не відповідають вимогам, а обладнання у них застарілого типу, на якому важко займатися.

До слова, на Тернопільщині займаються 50 видами спорту. З них 30 олімпійських. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up