Партнер рубрики Події

На Тернопільщині пішоходи за тиждень понад 100 разів порушили правила дорожнього руху

На Тернопільщині пішоходи за тиждень понад 100 разів порушили правила дорожнього руху

За порушення правил дорожнього руху пішоходу загрожує штраф у 255 гривень.

Понад 100 порушень ПДР, вчинених пішоходами, зафіксували патрульні лише за один тиждень. Відповідну статистику оприлюднила патрульна поліція області.

«Дивує, що громадяни перебігають дорогу, коли за декілька метрів знаходиться пішохідний перехід», — зазначили правоохоронці.

На відео патрульні показали як робити заборонено та небезпечно. На кадрах пішоходи, наражаючи себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку, переходять проїзну частину у невстановленому для цього місці.

Відео дня

Інспектори складають на порушників адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами). Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі 255 гривень.

Читайте також:

Перехід дороги на «червоне» обійдеться жителю Тернополя в 255 гривень.

Поліція розшукала і притягнула до відповідальності водіїв, які скоїли ДТП на Бандери.

У Теребовлі автобус з пасажирами з’їхав у кювет.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан

    Як би платили штраф за неправий перехід дороги тоді б задумалися ( або недай Бог збили б когось) тоді б дойшоб що краще пройти ще пару кроків до зебри чи світлофора.
  • Людмила М

    Мене теж дивують такі люди. Але цікаво, а є статистика, скільки разів водії на пішохідному переході не пропускають пішоходів? Наприклад, зі мною таке трапляється (або бачу інших людей) 2-3 рази на місяць

keyboard_arrow_up