На Тернопільщині внаслідок пожежі загинув 60-річний чоловік: подробиці нещасного випадку

На Тернопільщині внаслідок пожежі загинув 60-річний чоловік: подробиці нещасного випадку

Тіло чоловіка виявили під час гасіння вогню.

У Монастириській громаді під час гасіння пожежі в житловому будинку рятувальники виявили тіло 60-річного чоловіка.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

12 жовтня о 00:21 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вул. Черемхів в с. Швейків Монастириської громади.

Відео дня

За викликом направили черговий караул 19-ї державної пожежно-рятувальної частини 4-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

Здійснивши розвідку та розпочавши гасіння пожежі, рятувальники виявили тіло людини без ознак життя — чоловіка 1962 року народження.

Як повідомляє поліція, дружина загиблого розповіла, що чоловік хворів і не ходив. Ночував у літній кухні, а вона в будинку. Близько опівночі пенсіонерка прокинулася й побачила полум'я. Жінка одразу викликала пожежників.

Вогонь знищив пральну машину, бойлер, газову плиту, два вікна, троє дверей та речі домашнього вжитку в приміщенні кухні на площі 28 м кв., пошкодив покриття будинку.

Рятувальникам вдалося врятувати житловий будинок та господарську будівлю.  Попередня причина займання — замикання обігрівача. 

Рятувальники в черговий раз звертаються до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Якщо виникла пожежа  рахунок часу йде на секунди

Не панікуйте та остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте де знаходяться засоби пожежегасіння та вмійте ними користуватися.

  • ви прокинулись від шуму пожежі і запаху диму, не сідайте в ліжку, а скотіться з нього на підлогу та повзіть під хмарою диму до дверей вашого приміщення, але не відчиняйте їх відразу;
  • обережно доторкніться до дверей тильною стороною долоні, якщо двері не гарячі, то обережно відчиніть їх та швидко виходьте, а якщо двері гарячі — не відчиняйте їх, дим та полум'я не дозволять вам вийти;
  • щільно закрийте двері, а всі щілини і отвори заткніть будь-якою тканиною, щоб уникнути подальше проникнення диму та повертайтесь поповзом у глибину приміщення і приймайте заходи до порятунку;
  • присядьте, глибоко вдихніть повітря, розкрийте вікно, висуньтеся та кричіть «Допоможіть, пожежа!», а якщо ви не в змозі відкрити вікно — розбийте віконне скло твердим предметом та зверніть увагу людей, які можуть викликати пожежну команду;
  • якщо ви вибрались через двері, зачиніть їх і поповзом пересувайтесь до виходу із приміщення (обов'язково зачиніть за собою всі двері);
  • якщо ви знаходитесь у висотному будинку не біжіть вниз крізь вогнище, а користуйтеся можливістю врятуватися на даху будівлі, використовуйте пожежну драбину, під час пожежі заборонено користуватися ліфтами.

У всіх випадках, якщо ви в змозі, викличте пожежну команду (телефон «101»).

Нагадаємо, нещодавно  у м. Тернопіль на вул. В. Великого, буд. 10, виникла пожежа в кімнаті на 7-му поверсі десятиповерхового житлового будинку.

 Читайте також:

На Володимира Великого горіла квартира в багатоповерхівці

У Смиківцях горів житловий будинок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up