На Тернопільщині водій автівки з маленькою дитиною в салоні тікав від поліції

На Тернопільщині водій автівки з маленькою дитиною в салоні тікав від поліції

Чоловік перевищив швидкість та не виконав вимогу про зупинку, а в салоні була маленька дитина без автокрісла.

Вчора, 11 вересня, під час патрулювання інспектори виявили автомобіль BMW, який рухався в межах населеного пункту зі швидкістю 140 км/год. Патрульні спробували зупинити автівку, але водій не виконав законної вимоги про зупинку та, на великій швидкості, почав втікати від охоронців порядку.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Поліцейські передали інформацію про автомобіль правопорушника колегам, які зупинили зухвальця в селі Ангелівка Байковецької громади, що на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине.

Відео дня

Під час спілкування з водієм, патрульні виявили, що в салоні автомобіля перебувала маленька дитина без автокрісла.

Інспектори склали на водія відповідні адміністративні матеріали та вилучили посвідчення водія, тепер покарання йому призначить суд.

Перевищення швидкості руху — одна з основних причин ДТП з тяжкими наслідками.

До слова, 9 147 адміністративних матеріалів оформили поліцейські у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

У серпні на дорогах Тернопільщини трапилося 227 дорожньо-транспортних пригод. Із них 61 – із постраждалими, в яких 13 людей загинули,  ще 80  отримали травми. 16 аварій трапилося за участю пішоходів. 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

Довідка
У законі сказано (розділ 21 ПДР), що автокрісло потрібно обов'язково всім дітям, чий зріст нижче 145 см. Раніше був вказаний вік, з якого можна було перевозити дитину без автокрісла – 12 років. Але цю норму із закону прибрали.
Перше порушення карається штрафом у розмірі 510 гривень. При повторному порушенні протягом 12 місяців, водій отримає штраф у розмірі 850 гривень.
Важливо! Виписати штраф за відсутність автокрісла водієві можуть співробітники поліції тільки в тому випадку, якщо вони зупинять автомобіль при порушенні ПДР. Спеціально для перевірки наявності автокрісла поліція автомобілі не зупиняє.
Без спеціального автокрісла можуть їздити тільки діти, які виросли до 145 см і при цьому вік дитини значення не має. По досягненню необхідного зростання, дитина повинна бути пристебнутий ременем безпеки.
Відповідно до ст. 122 КУпАП, перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up