На Тернопільщині розпочали 94 кримінальні провадження за ухилення від мобілізації

На Тернопільщині розпочали 94 кримінальні провадження за ухилення від мобілізації
  • Відповідно до статті 65 Конституції України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України.
  • В той час, коли на фронті гинуть найкращі сини і дочки нашої Батьківщини, героїчно боронячи нашу державу від рашистів є ті, хто ухиляється від виконання свого прямого обов’язку.

З початку війни правоохоронці Тернопільщини розпочали 94 кримінальні провадження за ст. 336 КК України (Ухилення від призову за мобілізацією).

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

З них — 12 вже скерували до суду з обвинувальними актами, а у 30 кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Відео дня

Не чекаючи результатів кримінального переслідування, 9 призовників пішли добровільно служити до лав ЗСУ та провадження щодо них вже закриті.

У прокуратурі застерігають тих, хто сподівається на «легке покарання» за ст. 336 КК України, ухилення від мобілізації карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років!

Пам’ятаймо, що Перемога у цій війні залежить від кожного українця!

Нагадаємо, що від початку воєнного стану прикордонники затримали за спробу незаконного перетинання кордону понад 8 тисяч чоловіків, які за віком підлягають мобілізації.

Довідка
Відповідно до ст. 336 ККУ, ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

 Читайте також:

Стало відомо, скільки чоловіків із 24 лютого намагалися втекти з України

Вийшов по хліб – отримав повістку. У Тернополі військкомат спиняє чоловіків у магазинах і не тільки

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up