Партнер рубрики Події

На Тернопільщину із зони бойових дій переїхали 60 підприємств

На Тернопільщину із зони бойових дій переїхали 60 підприємств

Проблем з розміщенням бізнесу немає, але є проблеми робочою силою.

На Тернопільщину переїхали майже 60 підприємств із зони бойових дій, розповів у ефірі радіо «Rocks» голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

«Працюють в різних сферах, починаючи від ІТ-технологій і закінчуючи пакувальною тарою. Різні — це і будівельна галузь і ІТ-шники, це люди, які зараз беруть участь у нових стартапах, не тільки українських, і на що їм виділяються кошти, це і виробництво продуктів «Гуляй поле» переїхало до нас», — пояснив Володимир Труш.  

Він розповів, що бізнеси, які заїжджали в область є різними по об'єму, направленості та кількості робочих місць. Але це все ж плюс для області, бо кожне підприємство хоча б мінімальну кількість робочих місць створило.

Відео дня

«60 підприємств, які сьогодні зареєструвалися на території області, бодай би кожне з них створило мінімальну кількість робочих місць. Ідеальний варіант — 4-5 робочих місць, це 300 робочих місць. Але насправді створено набагато більше. І другий такий аспект, будівельний бізнес коли приїхав чи виробництво продуктів, приміром «Гуляй поле» — вони взяли своїх технологів, своїх інженерів та їх сім'ї, які також переїхали на Тенопільщину, і вони вже тут осіли, діти пішли в школу, і люди мають можливість працювати», — зазначив голова адміністрації.

Проблем з розміщенням релокованого бізнесу немає, є багато вільних площ та земельних ділянок і голови громад зацікавлені, щоб бізнес переїхав на територію їхньої громади. 

Натомість є проблема з робочою силою. 

«Якщо приміром ми розуміємо, що на Тернопільщину переїхало 85 тисяч переселенців, то половина з них це діти. Також може бути мама і троє дітей, ми також розуміємо, що ця мама працювати не зможе, або ж це буде важко», — наголосив Володимир Труш.

Зазначимо, що війна вплинула на ринок праці. Вакансій менше, влаштуватись на роботу складніше, деякі підприємства та фірми припинили діяльність. З кінця березня відчутне падіння зарплат. Що відомо про рівень безробіття та яка ситуація зі сплатою податків? Читайте у матеріалі.

 Читайте також:

Хто під час війни заробляє менше, а хто – більше? Аналізуємо, що із зарплатами на Тернопільщині 

Відкрити бізнес за 2 секунди: на порталі Дія запустили автоматичну реєстрацію ТОВ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Yuriy Kupeev

    Тилові ждуни обісруть любу позитивну новину.  Їх ще з виборів 2019 року так привчили.
  • Ірина Чорна

    Чудово. Скільки нових робочих місць?
  • Надін Українка

    Які? хто знає хоч одне діюче підприємство з тих, що переіхали?
  • Аня Цепак

    Щось не видно тих підприємств.Бо робити, як не було так і немає.

keyboard_arrow_up