Партнер рубрики Події

На Тернопільському ставу - лебеді

На Тернопільському ставу - лебеді
Зграя лебедів прилетіла у пятницю, 3 грудня, на Тернопільський став. Вони плавали плесом у районі парку Шевченка. Відтак 35 білих та рудих птахів підпливали близько до замерзлої кірки льоду що біля берега

Вони зовсім не боялися людей, а пірнали та ловили рибу на ще не замерзлому ставу.
Тернополяни зупинялися біля загорожі Ставу, махали до лебедів руками, фотографували їх та знімали на мобільні.
- Аво дивися! Дивися він поплавок зробив! Пірнув головою вниз, а хвіст над водою виставив! - кричав молодий хлопець до свого друга. – Цікаво, як вони у голову і очі не мерзнуть у такій зимній воді. У них же ж на голові пір’я зовсім мало!


Дехто з жителів міста приводив у парк своїх дітей – спеціально, щоб показати їм птахів. Діти дивилися також на сотні маленьких чорних каченят, які приплили до берега у цьому місці. Птахи трималися трохи далі від берега, але їх можна було добре розгледіти. І було навіть чутно як вони пищать.
- Я проходив тут ще десь годину тому, - розповідає тернополянин Максим Ковальчук. - То ці птахи були, але плавали трохи далі від берега. Пішов додому, за своїм десятирічним сином. І вже разом з ним повернувся. Йому дуже сподобалися птахи. Він такого раніше не бачив. Я то памятаю, як колись давно у озерці у парку Шевченка жили лебеді. Та й ці – дикі - не з підрізаними крилами. Вони виглядають набагато красивішими.
До слова, як повідомили тернополяни у наше місто уже прилетіли снігурі. Тож небайдужі люди уже можуть виставляти годівнички для цих рідкісних птахів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Лебеді, мабуть, теж подумали: " Дивись, якісь ідіоти з фотіком стоять, може кинути в них чимось" )))))))
  • Anonymous

    пацани собі прийняли..
  • Anonymous

    Ви бариги тупі це вам в голову тре кинути фотоапаратом може порозумнішаєте!!!!!!!!!!!!Ідіть гімно виносьте з-під свиней!!!!!!!Ржете як коні!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    А чому на ставу а не на ставі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up