Тернопільський довгобуд перетворять на нову мистецьку локацію

Тернопільський довгобуд перетворять на нову мистецьку локацію

Обласну бібліотеку розпочали будувати ще у 80-тих роках минулого століття. Та через брак коштів роботи не завершили. Вже скоро довгобуд стане новою мистецькою локацією.

 

- Якщо спостерігати за тим як розвиваються міста в Україні, в Європі і світі загалом, помітним є те, що креативна індустрія і мистецький сектор є важливим розвитком не лише міста, а й економіки та інших галузей, - каже ініціатор проекту, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.  - Потрібно використовувати світову практику. Зараз всюди створюють громадські простори для спілкування, створення нових ідей. Таким чином творчі люди можуть реалізувати свій потенціал. Ми сподіваємося, що нам вдасться тут  у стінах цієї недобудованої бібліотеки сформувати такий мистецький простір.

За словами пана Бицюри, такий досвід перейняли в інших міст України.

Відео дня

- У недобудованих об’єктах, покинутих заводах розміщують мистецькі локації, звісно що дещо підкориговують, - зазначає  ініціатор проекту. - Такі місця вже є у Львові, Харкові, Івано-Франківську.

- Це приміщення може стати дуже цікавим об’єктом, - каже директор туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук. - Цю будівлю починали проектувати у 80-роках. Деякі об’єкти застаріли по своєму проектуванні. Зараз немає необхідності у такій кількості книгосховищ, як тоді. У світі такі приміщення переробляють у цікаві креативні простори. Останнім прикладом є Музей сучасного мистецтва у Луцьку, який привернув увагу людей зі всієї України. Сподіваємося, що станемо не гіршими.

Розпочнеться “відродження” довгобуду  з кінопоказу молодого українського режисера Павла Острікова.

- Окрім фільму, відвідувачі зможуть стати учасниками майстер-класу на іншій локації, - проінформував Леонід Бицюра. - Загалом, до кінця жовтня заплановано по 2-3 події в тиждень. Серед них: театр одного актора, експериментальний театр, літературні читання, виставки, майстер-класи і кінопокази.

Відповідальність за безпеку під час перебування у недобудові відвідувачі нестимуть самостійно, кажуть ініціатори ідеї.

 

- Цей об’єкт не зданий в експлуатацію, - зазначає співрозмовник. - Та ми маємо можливість на попередню експлуатацію. Всі учасники повинні будуть пройти попередню акредитацію, відповідальність за безпеку, здоров’я і життя вони братимуть на себе. Звісно, зі свого боку зробимо все для того, щоб не було ніяких загроз.

Події будуть і безкоштовні, і платні, все залежатиме від масштабу.

- Наша мета - оживити це місце, - продовжує пан Бицюра. - Зараз обговорюємо ідеї бренду, хочемо пов’язати його з нашими архетипами. Хочемо знайти такий бренд, який буде об’єднувати сучасні і традиційні мистецькі напрямки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іван

    Може краще міську раду перевести в це приміщення, бо відділи ТМР розкидані по всьому місту. Та й знаходяться ті відділи в дуже непоганих локаціях/будівлях. Якщо б їх продати з прозорого аукціону (без відкатів), то грошей напевно вистачило б на добудову довгобуду.
  • ігор

    а цікаво чому ще досі не продали таке ласе місце?
  • тойво

    Зрозуміло.тобто бібліотеки там вже не буде.А нашо нам бібліотека де багато місця.хай туляться в аварійних будинках далі.

    Зробіть ТРЦ там і по всьому.

    Розорвать Лопнуть reply тойво

    Ну так. Державі ж розумні люди не потрібні. Дурними легше і простіше керувати. От ТРЦ, то саме те що треба в такому випадку. Ще можна якусь наливайку, теж не поганий варіант. Ще й в самому центрі. А бібліотеки і в старих будинках можуть бути. То нічого що трішки дахи протікають, в підвалах труби. Головне щоб грошики в кишеньку капали, а в розум, розвиток людини нема що гроші вкладати. Потім дивуються, чого то так розумні голови тікають з України...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up