Невдовзі для українців буде доступна нова послуга в додатку «Дія». Що відомо

Невдовзі для українців буде доступна нова послуга в додатку «Дія». Що відомо

В Україні дозволять передачу інформації про судові засідання та рішення через додаток «Дія».

Рада підтримала  законопроект щодо передачі інформації про судові засідання та рішення через додаток «Дія».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на нардепа Олексія Гончаренка в Telegram.

Зміни внесли до закону «Про судоустрій і статус суддів». Вони передбачають можливість надання інформації про суд, що розглядає справу, сторони спору та предмет позову, місце, дату та час судового засідання за допомогою мобільного додатку «Дія».

Відео дня

Також документ вводить норму, згідно з якою українці зможуть отримати через «Дію» рішення суду в електронній формі.

«Надання в такому вигляді інформації не матиме статусу офіційного повідомлення, але учасник судового процесу буде поінформований і зможе надалі вжити необхідних заходів для захисту своїх прав та інтересів», - наголошують в пояснювальній записці до законопроекту.

Слід зазначити, що Тернопільський міськрайонний суд повідомив про тимчасове припинення відправлення поштової кореспонденції у зв’язку із недостатнім фінансуванням.

Отримати процесуальні документи, у тому числі виклики та повідомлення, можна електронною поштою чи безпосередньо через відділ забезпечення розгляду звернень та надання інформації за адресою: м.Тернопіль, вул.Котляревського, 34.

Отримати виклик та повідомлення про судове засідання можна також за допомогою SMS-повідомлення. Для цього необхідно подати до суду Заяву на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, вказавши у ній номер телефону.

В разі відсутності в матеріалах проваджень електронної пошти чи номерів телефону, інформація про виклик у суд, повідомлення про засідання та про ухвалені рішення у таких справах будуть розміщувати на сайті суду за посиланням: https://tem.te.court.gov.ua/sud1915/ 

Нагадаємо, що невдовзі українці зможуть  зможуть користуватись електронним пенсійним посвідченням та посвідкою на проживання. Згодом з’являться військові облігації та перші послуги єНотаріату. Ці послуги стануть доступними в додатку «Дія» вже до кінця липня.

 Читайте також:

Які нові послуги та документи у Дії будуть доступні для українців вже цього місяця

Як отримати внутрішньо переміщеним особам, а також особам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях допомогу по безробіттю: покрокові дії

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up