Чим здивують тернополян і гостей міста на День незалежності та День міста

Чим здивують тернополян і гостей міста на День незалежності та День міста

“Pianoбой”,  чемпіонат світу з водно-моторного спорту, змагання в повзунках та Іван Попович: на тернополян у святкові дні серпня чекає багато цікавого

Святкові дійства розпочнуться 23 серпня о 10.00 на Театральному майдані і триватимуть впродовж шести днів, зазначив на прес-конференції 16 серпня начальник управління культури і мистецтв міської ради Олександр Смик.

- Звертаю увагу на виставку 15-річного тернопільського художника Павла Шашка, - наголосив пан Олександр. - Також запрошую на зустріч із Лесею Гапон, яка розповість дивовижні історії про Ярослава Рудницького - першого президента УНР. Важливою подією для Тернополя буде відкриття пам’ятника Симону Петлюрі, яке відбудеться 24 серпня.

Відео дня

Також Олександр Смик наголошує, що чимало цікавого відбуватиметься  у парку Т.Шевченка.

- О 18.00 відкриватимуть оновлений дитячий майданчик дяді Стьопи, який супроводжуватиметься різними дитячими забавами. А основний гість нашого святкування Дня незалежності “Pianoбой”.

Ввечері, 24 серпня близько 22.00 планують відкрити ще одну частину аераційних фонтанів, які вже стали своєрідною візитівкою Тернополя.

- 25 серпня, це не просто святковий день, не просто субота, а день Тернопільського замку, - коментує Олександр Смик. - Передбачено чимало цікавих подій, зокрема на території замку. А вже з 17.00  розпочнеться шоу переможців книги рекордів України. Ми запросили рекордсменів з інших міст. передбачено встановлення двох нових рекордів.

Ввечері тернополян розважатимуть гурт “Selfi” та “Цвіт кульбаби”, а також будуть вечірки Open air на острові “Чайка”, зокрема 24 серпня та 26 серпня.

- У святкові дні будуть й виступи тернопільських музичних колективів, найкращих учнів та вчителів музичних шкіл, - розповідає начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. - Запрошую тернополян на відкриття на поповнення “Алеї зірок” та на презентацію каталогу Михайла Тимошика “Значки та медалі Тернопілля”, що стане неоціненним подарунком для міста. Жодне місто ні в Європі, ні в світі не мало подібного видання.

Пан Олександр обіцяє тернополянам маленькі сюрпризи, які чекатимуть їх на Співочому полі. Також зазначає, що на День міста запросили улюбленців тернополян Ірину Федишин та Івана Поповича.

- Проте, слід пам’ятати, що є такі речі, які об’єднують Україну. Тому пропоную усім охочим підтримати ініціативу діаспори Синхронна Всесвітню молитву за Україну о 18.00 у Катедральному соборі, - завершує Олександр Смик.  

Начальник Управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Микола Круть повідомив, що з 24 по 26 серпня у Тернополі проходитиме чемпіонат світу з водно-моторного спорту трьох класів.

- Заїзд у класі Ф-250 названий в честь Массімо Россі, - повідомляє пан Микола. - Він здобув звання чемпіона світу у Тернополі, та на наступних етапах загинув.  Буде брати участь у змаганнях чинний чемпіон світу Атіла Хавса з Австрії. Всього очікуємо 48 учасників з 15 країн: Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі, Болгарії, Швеції та ін.

Про спортивні локації та танцювальний фестиваль “Файне місто” розповіла директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович.

- Учасниками дитячого спортивного фестивалю будуть діти віком від 6 місяців і до 18 років, - зазначила пані галина. - Буде конкурс “Спритний повзунець” для дітей від 6 місяців до року, буде смуга перешкод для старших . Тобто кожен зможе спробувати свої сили і взяти участь.  Цікавими локаціями будуть “Боулінг”, “Стрільба з лука”, “Стрільба з біатлонної гвинтівки”. На танцювальний фестиваль заявлено 32 танцювальних колективи з міста і кілька з області. З 15.00 до 21.00 триватимуть їхні виступи.

Організатори запрошують тернополян та гостей міста відвідати усі цікаві локації та незабутньо провести святкові дні разом з друзями та родиною. 

Детальніше з програмою святкувань можна ознайомитися ТУТ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up