Після пожежі тернополянка з трьома дітьми залишилась на вулиці

Після пожежі тернополянка з трьома дітьми залишилась на вулиці
Фото із сайту Управління ДСНС

Без житла та без речей після вчорашньої пожежі на вулиці Стадникової опинилась родина Галини Голуб – жінка та троє дітей. Вона звернулась до міської влади, але чи допоможуть, невідомо. Адже цілком дали зрозуміти, що якщо приватний будинок, то це – її проблеми.


Багатьох вводить в оману те, що будинок – триповерховий. Однак родина заможною не є  – почав будувати його будувати чоловік, який вже 10 років як покійний. Довести до кінця роботу не встиг. На першому поверсі була розташована кухня, на другому – жили, на третьому – зберігались речі. Жінка заробляє копійки.


Нагадаємо, вчора близько 17.00 години у редакцію повідомили читачі про пожежу  на вул. Стадниковій. Горів, як  виявилось, приватний триповерховий будинок.  Гасити вогонь виїжджало, за словами сина власників, три машини. 

Як повідомили сьогодні, 10 серпня,  у прес-службі Управління ДСНС в Тернопільській області, повідомлення отримали о 16:43. До місця події виїхали працівники відділення частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення. На час прибуття рятувальників вогонь охопив кімнату на другому поверсі будівлі, на площі близько 30 м.кв. Пожежа швидко набирала обертів, загрожуючи охопити решту будівлі та перекинутись на сусідній житловий будинок. Враховуючи обстановку,  до гасіння додатково залучали відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління. Працюючи в екстремальних умовах високих температур та значного задимлення в 17:13 спільними зусиллями рятувальники локалізували, а в 17:34 ліквідували пожежу. Під час гасіння врятовані дві житлові будівлі. Причину виникнення пожежі та збитки встановлюють.

Відео дня


- Мені дитина подзвонила, я була на роботі, сказала, що горить дах. На роботі не дуже зрозуміли, що у мене біда.  Але я побігла. Навіть не зрозуміла, що  біжу  боса, - каже Галина Голуб.  – Коли прибігла, то вже все горіло.  Згорів третій поверх і трохи другий, перший залитий водою. На другому  падає стеля. Ми живемо неподалік залізничної  колії, то як тільки поїзд пройде, відвалюється кусок, пройде – відвалюється і падає.


Найбільше жінка хвилюється, що через втрату будинку і неспроможність його відновити,  у соціальних служб можуть з’явитись претензії до неї, як до мами. 


- Я не маю таких грошей, щоб от взяти і зробити, - каже вона. – Пішла в управління ЖКГ, там чітко дали знати, що  мій будинок – мої проблеми.  Але перетелефонували до голови комісії з питань ЖКГ, там сказали, щоб написала заяву на ім’я міського голови. Але знову ж таки  дали знати, що  це малоімовірно, щоб мені чимось допомогли. Бо знову ж таки, то приватний будинок.  Депутата на нашому окрузі нема, і нема до кого звертатись.  Пішла в управління соцзахисту, там сказали, що, якщо написали  заяву, то щоб чекала. Інакше  нічим не можна допомогти. Так сумно, що як ідуть вибори, то всі щось обіцяють, а як в простої людини біда, то це –  суто її проблеми.  Нема до мене діла ні в кого. 

Однією із версій виникнення пожежі, додає жінка, є підпал. Такого не відкидає, адже будинок – проблемний.  Покійний чоловік  заповів будинок двом їхнім cпільним синам. Але нещодавно дізналась, що частину уже  нібито відсудив в її сім’ї син від першого шлюбу покійного чоловіка, хоча про суд їх навіть не повідомляли. 

- Верх цинізму був вчора. Після вчорашньої пожежі, десь в дев’ятій вечора, чую на вулиці гукає якась жінка, - додає вона. – Каже до мене: «Купіть в мене хату, ваша ж згоріла. Недорого». Потім ще одна подібна пропозиція була. Хочуть 75-80 тисяч доларів. Люди не уявляють, що я таких грошей  за все життя не зароблю.  Це ж не вісім гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Аліна Синиця

    Було би добре, якби написали вік дітей, в кожного в дома щось тай знайшлося...
  • Ольга Палига

    Потрібно організувати збір коштів і речей. Зима близько.
  • Інна

    Напишіть картку приватбанку цієї жінки,можливо відгукнуться добрі люди і допоможуть, хто скільки зможе.Бо справді,біда в людини
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up