Партнер рубрики Події

Погроми і підпали обійшлись міліції у 6 млн 400 тис. грн

Погроми і підпали обійшлись міліції у 6 млн 400 тис. грн
Силовики просять владні структури різних рівнів, аби допомогли відновити знищені приміщення міської та обласної міліції і ДАІ. Місто погодилось. Але лише тоді, коли в міліцію прийде нове керівництво


 

У 6 млн. 400 тис. грн. обійшлась ніч з 18 на 19 лютого міліції Тернопільщини. Спалені будівлі, знищене майно і меблі, вибиті вікна, «зникла» оргтехніка. Лише 17 розтрощених автомобілів, серед яких 7 – «даішні» патрульні авто. 

Ремонт за власні кошти і в борг

Відео дня
> Відновити все це за власний кошт міліція не в силі. Тому просить допомоги в області і міста.

  • Наразі ми ремонтуємо і відновлюємо власними силами, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. – Дещо ремонтували за власні кошти, дещо робили в борг. Якось намагаємось вийти із ситуації.

До спалених чергової частини і приймальної громадян, що в обласному управлінні на вул. Валовій, ще не брались, адже роботи з відновлення там будуть довготривалими і дорогими. А таких грошей наразі немає. Проте частково відновили хол і стелю. Кабінети 2 поверху «малювали» працівники за рахунок власних коштів. Там не надто горіло, але дуже закоптило. Бо через вибиті вікна до приміщень заходив дим.  

У міськвідділі міліції, що на бул. Шевченка, працівники суттєво ущільнились в кабінетах, які постраждали найменше. Те, що вигоріло вщент, доведеться відновлювати від штукатурки.

Нема відповіді на 102 – дзвоніть ще раз

Чи не єдине приміщення, яке найменше постраждало під час нічних безладів, - ізолятору тимчасово тримання. Туди бунтівники просто не могли дістатись, бо на шляху – чимало дверей із серйозними замками. Однак, люди, які там тоді перебували, трохи наковтались диму.  

  • На 102 зараз працює лише одна лінія, - каже перший заступник начальника обласної міліції Валерій Гіль. – Прохання до тернополян, які за першим разом не можуть додзвонитись: набирайте знову. І тоді обов’язково зареєструють ваше повідомлення.

Коли відновлять роботу всіх ліній 102, у міліції прогнозувати не беруться. Адже наразі в облуправлінні підключити їх не мають технічної можливості. А можливо це буде зробити лише після того, як доведуть до пуття приміщення міськвідділу.  

Чи не найбільше шкодують правоохоронці потрощених новеньких авто. Їх дуже довго «вибивали» в міністерстві і тішились, що ті беруть 4 л пального на 100 км. А це – суттєва економія.

Буде новий керівник – буде допомога

  • Міський бюджет не витратив жодної гривні на проведення ремонтних робіт пошкоджених приміщень, оскільки вони не є комунальною власністю міста, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

У міськраді сподіваються, що, оскільки така ситуація, коли палили будівлі та майно у силових структурах, була не лише в Тернополі, а й в багатьох інших містах, буде якесь рішення на рівні держави щодо допомоги.

  • Приміщення потрібно відновлювати, - погоджується мер. – Але, думаю, буде правильно це робити при призначенні нового керівництва міліції. Коли прийдуть ті люди, які будуть підтримувати тернополян, будуть постійно тут працювати. З ними будемо говорити про те, яку допомогу може надати місто чи комунальні підприємства.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up