Партнер рубрики Події

Польські фермери 20 лютого заблокують усі переходи з Україною

Польські фермери 20 лютого заблокують усі переходи з Україною

Фермери планують заблокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною до 10 березня.

Польські фермери планують заблокувати не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів на кордоні з Україною 20 лютого. Про це заявила незалежна профспілка фермерів «Солідарність», передає RMF 24.

Зазначається, що блокада відбудеться у рамках загального страйку, оголошеного профспілкою «Солідарність». Фермери планують заблокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною до 10 березня.

Польські аграрії виступають проти «неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі» через рішення Євросоюзу. Вони стверджують, що відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, перероблення та інших галузей, пов'язаних з аграрним сектором.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що 11 лютого на КПП Дорогуськ - Ягодин польські фермери зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт. Посольство України в Польщі звернулося до поліції з вимагою знайти і притягнути до відповідальності всіх, хто розсипав зерно з опломбованих вантажівок, які рухалися транзитом через Польщу до Литви.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Yur Buryms'kyy

    здається ці фермери не планують займатись господарством,
    росія компенсує їм прибуток одразу в готівковій формі
  • пшечко в рот волохате хай собі озме яєчко.
  • а ви ще далі всі їдьте до них робити, ніби в Україні немає заробітку, але ні сраку європейчикам лизати то святе, бо дівка не дасть за мінімалку у 8000 грн.

    Nin Ja reply

    а де в Україні є заробіток???
  • Nin Ja

    Пох, взагалі байдуже.

keyboard_arrow_up