Партнер рубрики Події

Понад тридцять осіб у Тернопільській області мають статус постраждалих від торгівлі людьми

Понад тридцять осіб у Тернопільській області мають статус постраждалих від торгівлі людьми
  • Торгівля людьми, дитяча праця, шлюб з примусу, продаж наречених, передача в спадщину вдів, насильницьке вербування дітей для використання їх у збройних конфліктах - такого вигляду зараз набуло рабство.
  • У Тернопільській області зараз 30 людей, які стали жертвами торгівлі людьми.

Ця проблема торкається кожної країни світу. Одні з них - країни походження жертв, другі - країни транзиту, треті - місце призначення жертв.

За словами заступниці керівника громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» Марина Пасєчник незаконний прибуток від торгівлі людьми посідає третє місце після торгівлі зброєю і наркотиками. Цей злочин зазвичай є результатом діяльності міжнародних злочинних угрупувань, його дуже важко виявити. Україна одна з перших країн у Європі, де передбачена кримінальна відповідальність за торгівлю людьми.

- На жаль, більшість осіб, які постраждали, не звертаються у органи соціально захисту, - зазначає пані Пасєчник. - У Тернопільській області є випадки, коли молоді люди виїжджали працювати кур’єрами до Російської федерації. Там їх затримували як продавців наркотиків і позбавляли волі. Зараз Україна робить все для того, щоб довести, що ці люди стали жертвами злочину і самі не є злочинцями.

Відео дня

У Тернопільській області з початку 2017 року порушено вісім кримінальних проваджень, сім з яких вже передали до суду.

- Зараз держава встановлює статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, - наголосив начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний.- Це відбувається для того, щоб надати різні види допомоги цим людям. Зараз у Тернопільській області тридцять таких осіб 30. Готуються документи ще на п’ятьох.

Діє обласна програма протидії торгівлі людьми, де на 2019 рік з бюджету передбачено 70 тис. грн.

- Робимо все можливе, щоб ця сума була більшою, - продовжує пан Чорний. - У центрі соціально-психологічної реабілітації зараз знаходяться особи, які постраждали від торгівлі людьми. Впродовж 2019-2021 років плануємо відкрити заклад, де такі  люди зможуть проживати і отримувати психологічну допомогу. Зараз готується проектно-бюджетна документація, шукаємо шляхи фінансування.

Що потрібно знати тим, хто їде працювати за кордон

  1. Для легальної роботи має бути дійсний закордонний паспорт, відповідна робоча віза, контракт із роботодавцем, дозвіл на роботу в країні призначення.

  2. Перебуваючи за кордоном довіряйте свої документи лише уповноваженим особам (поліції, працівникам прикордонних служб).

  3. Зареєструйтесь в українському посольстві країни, в якій плануєте перебувати.

  4. Підтримуйте контакт з рідними та повідомляйте їм про зміну роботи та місця проживання.

  5. Підписуйте документи, складені зрозумілою для вас мовою.

Довідка

Згідно статті 149 Кримінального Кодексу України, злочини, пов'язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі від 3 до 15 років.    

Про випадки торгівлі людьми звертайтесь на Національну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

0 800 500 386 або 527

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up