Партнер рубрики Події

Працівники «Дністровського каньйону» розповіли, скільки сміття прибрали за два місяці

Працівники «Дністровського каньйону» розповіли, скільки сміття прибрали за два місяці

До Всесвітнього дня прибирання у Національному природному парку  «Дністровський каньйон» підрахували, скільки сміття прибрали на різних ділянках упродовж лише двох місяців. Цифра становить понад 1550 тонн.

Про це розповіли у НПП «Дністровський каньйон». 

— Протягом серпня та вересня працівники НПП «Дністровський каньйон» проводили інформаційну кампанію до Всесвітнього дня прибирання серед дошкільних та інших навчально-освітніх закладів Чортківського району, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

За цей період було здійснено благоустрій на визначених локаціях, приурочений міжнародній екоподії – Всесвітньому дню прибирання (« World Cleanup Day»), який проводять мільйони громадян у 191 країні світу та відзначають 16 вересня під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою».

Заліщицьке природоохоронне науково-дослідне відділення(ПНДВ): 

рекреаційна ділянка в урочищі «Вільгова», рекреаційна ділянка в урочищі «Пустельня» на еколого-освітній стежці «Устечко …Червоне», облаштовано безпечні підходи до краплинного водоспаду «Дівочі сльози», очищено джерело «Святої Анни» від гілля та обкошено територію. Об’єм зібраного сміття на цих локаціях становить 900 кг; 

Борщівське ПНДВ:  

еколого-освітня стежка «Фарикова криничка», що знаходиться на території ботанічної пам’ятки природи загальнодержавного значення урочища «Глоди», рекреаційна ділянка оглядового майданчика «Білий камінь», зібрано сміття, обкошено траву, встановлено хатинку для комах та інформаційну таблицю біля неї. Об’єм зібраного сміття на цих локаціях становить 200 кг.

Бучацько-Монастириське ПНДВ:

благоустрій рекреаційної ділянки «Берем’яни»: зібрано сміття, встановлено хатинку для комах.

— Також спільно із учнями Костільницької та Возилівської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено благоустрій берега р. Дністер, — кажуть у пресслужбі парку. —Об’єм зібраного сміття на цих локаціях становить 450 кг.

Нагадаємо, 16 вересня у світі відзначали День прибирання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач12

    Супер, повага вам.

keyboard_arrow_up