Партнер рубрики Події

Працювали без касового апарату: на одній з АЗС тернопільські податківці виявили порушення на 290 тисяч гривень

Працювали без касового апарату: на одній з АЗС тернопільські податківці виявили порушення на 290 тисяч гривень

Підприємці з 1 січня 2024 року мають застосовувати платіжні термінали у населених пунктах з чисельністю населення від 5 000 до 25 000 осіб.

Під час перевірки роботи однієї з АЗС тернопільські податківці виявили порушення. Підприємці проводили розрахунки клієнтів поза касовим апаратом. Про це повідомляє Головне управління ДПС
у Тернопільській області. 

«Під час фактичної перевірки встановлено проведення розрахункових операцій без застосування касового апарату (РРО чи ПРРО). Очікувана сума штрафних (фінансових) санкцій за порушення сягає 290 тис. гривень», — йдеться в повідомленні.

Головне управління ДПС у Тернопільській області вкотре наголошує, що здійснювати будь-яку господарську діяльність потрібно, дотримуючись усіх вимог чинного законодавства. Так, усі фізичні особи — підприємці II-IV груп повинні використовувати РРО/ПРРО у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що підприємці з 1 січня 2024 року мають застосовувати платіжні термінали у населених пунктах з чисельністю населення від 5 000 до 25 000 осіб. У разі, якщо ці вимоги будуть проігноровані ФОПами загрожує штраф до 3 400 грн, за повторне порушення до 17 000 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мирослав

    Чо не пишуть яка азс???!!!

keyboard_arrow_up