Партнер рубрики Події

Присвоїти звання Героя України просить для сина мати загиблого на фронті тернополянина Євгенія Лісового

Присвоїти звання Героя України просить для сина мати загиблого на фронті тернополянина Євгенія Лісового

Петро Лісовий не здався в полон до росіян і був застрелений.

Жінка зареєструвала петицію на сайті Президента і просить всіх українців заради пам’яті свого сина підтримати її. Потрібно лише 25 тисяч голосів, щоб петиція потрапила на розгляд до глави держави.

«Петро добровільно зголосився на військову службу в період часткової мобілізації. Боронив Україну із 21 серпня 2014 року по 20 вересня 2015 року. Не очікуючи повістки, сам пішов до військкомату 25 лютого 2022 року. Воював із російськими агресорами на теренах Донецької та Луганської областей», — йдеться у петиції.

Загинув тернополянин Петро Лісовий 5 листопада 2022 року у боях на Бахмутському напрямку Донецької області. Там солдат разом з іншими військовослужбовцями свого підрозділу виконував бойове завдання з утримання позицій, які атакували російські піхотинці. Під час стрілецьких боїв, Петро, прикриваючи бойових побратимів, потрапив в оточення ворога. За свідченням його побратимів, які були разом з ним під час бою, було чути як росіяни пропонували йому здатися в полон. Але він вирішив послати загарбників вслід за російським військовим кораблем. Після того був застрелений.

«Мій син Петро по-геройськи виконав свій обов’язок громадянина України. Він і не вмів по-іншому. Завжди казав, що має зобов’язання перед своєю країною та українським народом, оскільки давав присягу захищати цілісність та суверенітет України», — зазначає мати захисника.

Петро Лісовий нагороджений хрестом «Мужність» та іншими медалями. 27 червня 2023 року йому було присвоєне звання «Почесний громадянин міста Чортків» (посмертно).

Підписати петицію можна ТУТ.

Читайте також:

Відео дня

З російського полону повернули 230 наших воїнів і цивільних.

На фронті зупинилося серце солдата з Монастириської громади.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Оксана Якимів

    Царство Небесне Герою України! Підтримую!.Не цінять наших Воїнів ні живих, ні мертвих!
  • Василь

    Підтримую
  • Надія Сигнаровська

    Підтримую.
  • Людмила Шпуляк Крочак

    Підтримую

keyboard_arrow_up