Партнер рубрики Події

Прокуратура розслідує розстріли українських полонених в Авдіївці та Веселому

Прокуратура розслідує розстріли українських полонених в Авдіївці та Веселому

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Російські окупанти розстріляли українських полонених в Авдіївці та Веселому. Наразі за даними фактами розпочато розслідування. Повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Перший епізод — розстріл двох військових вранці 18 лютого, який зафільмував коптер. На запису, оприлюдненому пресслужбою Сухопутних військ ЗСУ, видно, як під час штурму українських позицій російський військовий стріляє впритул спочатку в одного захопленого в полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Окупант умисно добиває їх з автомата.

 

Відео дня

Другий епізод — це можливий розстріл шістьох військових, які через поранення не змогли вийти з оточеної позиції «Зеніт» в Авдіївці. 

За даними слідства, 18 лютого 2024 року в одному з telegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у м. Авдіївці. Захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин, наголосили в прокуратурі.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що 17 лютого ЗСУ вийшли з Авдіївки. Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський тоді заявив, що це робиться для уникнення оточення наших сил та збереження життя і здоров’я військових. Вони переходять до оборони на більш вигідних рубежах. Сирський зазначив, що бійці зробили все можливе для знищення найкращих військових частин російських загарбників та завдали їм великих втрат.

Читайте також:

Генерал Тарнавський назвав кількість загиблих росіян у боях за Авдіївку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Боднарук

    Кров цих військово-полонених також на руках нашого командування і вищого керівництва країни.
  • Мирослав Пошпур

    А що,не можна було скоріше виводити людей??? Знов м'ясник в роботі.Не брешіть,а кажіть правду,все одно люди будуть  знати.Чи отримали наказ зверху: ні кроку назад.І хто буде за це відповідати???

keyboard_arrow_up