Партнер рубрики Події

Прокурор Тернопільської області згадав злочини минулих років

 Прокурор Тернопільської області згадав злочини минулих років
- Усі, напевно, пам‘ятають початок-середину 90-х уже минулого століття - розквіт організованої злочинності, кримінальні розбірки, вбивства на замовлення, - каже прокурор області Іван Мельничук. - Навіть досить спокійний провінційний Тернопіль у 90-ті сколихнули кілька жорстоких вбивств місцевих "кримінальних авторитетів".


 Саме тут спіймали керівника банди Громова. Учасники цього угруповання вчинили близько 20 вбивств на замовлення, і якраз слідчі прокуратури вели слідство у цій непростій багатотомній кримінальній справі.
Становлення і розвиток прокуратури у незалежній Україні припали на складний період у всіх галузях суспільного життя нашої держави. Про це пригадав на прес-конференції 24 листопада прокурор області з нагоди 20-річчя прокуратури України, яке святкуватимуть 1 грудня.
Також впродовж тривалого часу тернополянки з жахом переповідали історії про маніяка, який гвалтував та вбивав жінок, продовжує пан Мельничук. Ті історії мали під собою реальне підґрунтя. Вбивцю на прізвище Ґудзик, кримінальну справу стосовно якого теж порушили та розслідували у прокуратурі, у 1990 році засудили до розстрілу за вбивство та згвалтування восьми жінок на території області.
У цій наглядовій інстанції з часу прийняття Закону України "Про прокуратуру" у 1991 році, за словами прокурора, змінилося багато.
- Саме до прокуратури як до останньої інстанції зверталися працівники, розчаровані у постійних невиплатах зарплат, віряни, які конфліктували за поділ церковного майна на православне і греко-католицьке у багатьох селах області, - пригадує Іван Мельничук.
Прокурор області також додає, що сьогодні захист прав і законних інтересів людини є основним пріоритетом у діяльності прокуратури. Тоді, як в минулому, прокуратуру розглядали як суто репресивний орган, відводячи на другий план її правозахисні функції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Що ти прокурор пиздиш,Громов ніколи небув ніяким керівником банди.Громов дійсно був кілером,але одиночкою.Крім того така діяльність якою займався Громов аж ніяк непередбачає широкого кола колєгів з братви,тому що обов"язково знайдеться хтось хто стукане ментам,або контрикам.Таке життя.

    Anonymous reply Anonymous

    молодець Пшонка що трохи тих хапуг казнократів поміняв у Тернопільській області. Тільки чомусь відсутня інформація про притягнення за корупцію працівників прокуратури. Крім цього треба відмінити хабарі за поступлення в юридичні навчальні заклади, а то навчені прокурори потім хочуть відкатів-хабарів.Пора покласти край хабарництву в рядах прокурорів.Вони чомусь не їздять на Москвичах та копійках. Ганьба.
  • Anonymous

    tu tormoz .yaksho zmozhesh v internet kafe za kordonom postavutu kurulutsyu to davau ,,pkazhu i skilku chasy tu bydesh shykatu bykvu--idiot...gost321

    Anonymous reply Anonymous

    15- тий рік закордоном. Якось получається.
  • Anonymous

    aga ya zvertavsya do sydy z pruvody prodazhi kvarturu y 1999 rotsi ta zalushennya na vylutsi 4-oh nepovnolitnih diteu ..miskuu syd pid golovyvannyam syddi Ocheretyannogo byv kyplenuu..oblasnuu syd kasatsiyu ne otrumav ,oskilku dokymentu tydu ne nadiushlu...meni bylo 16 na moment prodazhy....prokyratyra opretostyvala rishennya sydy ,,a cherez 2 tuzhni zalushula v suli . i ya 3 nepovnolitnimu sestramu zalushuvsya na vylutsi...zaras perebyvayu za kordonom 7 rik ..kypuv kvartury v dolyovy ychast i znov kunylu 6 rik bydyyut ,,de vasha prokyratyra ta zakonu dovbani..dostanyt mene yaksho ne dobydyyut vernys tydu zaplachyt ysi kogo vvazhatumy vunnum i v prokyratyri takozh slidchuu -shumanskuu ta ya ysih pamyatayu ,,perezhuv bagato ..prokyratyra -givno

    Anonymous reply Anonymous

    Мозгів поставити кирилицю не хватає?
  • Anonymous

    ysi dokymentu na rykah i zvernennya v admin do prezudenta i zvernennya do ypovnovazhenoi sz prav lyudunu..nihto ne dopomig,,zalyakalu ..prugrozulu i vse ...de byla vasha prokyratyra -*-gadu
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up