Партнер рубрики Події

Землю біля "Росинки" пропонують розділити не між двома, а між 15-ма людьми

Землю біля "Росинки" пропонують розділити не між двома, а між 15-ма людьми
  • Розділити землю біля "Росинки" учасники АТО пропонують не між двома, а між 15-ма людьми.
  • Вони прийшли сьогодні до голови обласної держадміністрації Степана Барни, аби з’ясувати деталі отримання земельної ділянки на території біля «Росинки»

- Було розпорядження від Барни про відчуження земельної ділянки, яка була за управлінням  автомобільних доріг області площею 3 га біля «Росинки», - розповідає активіст з громадської організації «Єдина нація» Максим Максименко. - Цю ділянку розділили по 1,5 га між двома учасниками бойових дій, один з яких – начальник Козівського райвідділу поліції.  Проте такі розпорядження, як показує практика, голова обласної державної адміністрації надає дуже рідко. Зазвичай з подібними питаннями учасники бойових дій звертаються у Держгеокадастр Тернопільської області. Ми запропонували розділити цю ділянку між 15-ма людьми, які дійсно цього потребують: людьми з інвалідністю чи матерями загиблих. Так, розміри будуть менші, але хоч щось. Та нашу пропозицію не беруть до уваги.

Зустрітися із головою Тернопільської обласної державної адміністрації автовцям не вдалося, оскільки він поїхав у закордонне відрядження.  Тому за поясненнями цієї ситуації чоловіки звернулися до заступника голови обладміністрації Ігоря Вонса.

Відео дня

- Землями сільськогосподарського призначення займається Держгеокадастр. Усі землі промисловості, транспорту, енергетики, які є за межами населеного пункту – розпорядником є обласна державна адміністрація, - пояснює чиновник. - Рішення щодо цієї ділянки приймали тут, бо ця земля належала транспорту, але це рілля. Я так розумію, її не використовувала служба автомобільних доріг і тому відмовилися від неї. Людям, які звернулися щодо цієї ділянки, видали дозвіл на підготовку документації для того, щоб отримати цю землю. Ніякого рішення щодо роздачі ще не було. Після того, як буде виготовлену всю документацію, треба очікувати затвердження і аж тоді - передача землі. Затвердження буде проводитися на земельній комісії Тернопільської обласної державної адміністрації. Якщо не буде ніяких зауважень з точки зору ні земельного законодавства, ні екології, ні суміжних земель – прохання затвердять.

На зустріч прийшов і начальник відділу договірної роботи юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Павло Землянський. Він пояснив чому рішення саме щодо цієї ділянки приймає обласна державна адміністрація.

Ігор Вонс зазначив, що щодо питань роздачі земельних ділянок звертається чимало учасників бойових дій, не лише з області, а й з районів.

- Зараз іде процес передачі. Тут обов’язкове погодження – рішення сільської ради чи громади, - коментує заступник голови ОДА. - Раніше погодження були лише рекомендованими. Були випадки, коли погоджували, а були й такі, що органи місцевого самоврядування не були готові погодити їх з різних причин.

Зустріч учасників бойових дій із головою ТОДА Степаном Барною відбудеться наступного тижня. Про розвиток ситуації читайте згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up