Проща у Краснопущі зібрала сотні вірян

Проща у Краснопущі зібрала сотні вірян

Більше ніж півтисячі вірян різного віку і з різних куточків зібрала сьогодні Краснопуща

Щороку маленьке село на Бережанщині збирає вірян на святковий відпуст

7 липня – на Різдво Івана Хрестителя монастир отців-василіян у с. Краснопуща святкує храмовий празник. 30 священників та кілька сотень християн прийшли помолитися, освятити воду та піти до сповіді  у святому місці у цей день.

  • Вже майже впродовж двадцяти років сюди приїжджаю на Івана. Сьогодні я тут з родиною, - каже бережанка Оксана Митник. - Тут відпочиваю духовно.

     

    <

    Відео дня
    /li>
  • Приємно бути тут щороку. Я тут народилася, виросла, в цій церкві брала шлюб із своїм чоловіком, хрестили дітей. Радію, що це місце збирає щороку стільки людей. Сьогодні для мене подвійне свято, адже окрім храмового празнику у мого тата день народження – 85 років. Помолилися за його здоров’я всією сім’єю, – розповідає Ольга Колісник.

     

  • Ми приїхали з Поморян Золочівського району. Намагаємось щороку бути на святковому відпусті. Сьогодні я з дочкою, зятем, онуками та подругою. Тут як завжди гарно. Ми помолилися, послухали літургію, - коментує вірянка пані Зеня.

    Віряни із сусіднього села Пліхів щороку приходять у Краснопущу сім’ями.

     

  • Святкова літургія, багато людей, дуже цікаво. У черзі до сповіді моя дружина та син, я вже очікую причастя, - розповідає мешканець цього села Ярослав Походжай.

    Особливий є цей день для двадцятирічної жительки села Краснопуща Іванни Кундрат.

  • Змалечку, відколи себе пам’ятаю,  іменини святкую тут, у церкві. Уся моя велика родина приїжджає на літургію і заодно погостювати у нас. Тут така родинна атмосфера, витає Божий дух. Відчуваю себе умиротвореною та щасливою. Наше село маленьке, мало жителів вже. Але на Івана воно ніби оживає, багато молоді та гостей із різних куточків. Дуже б хотіла, щоб ця традиція продовжувалася.

    Пішою ходою добиралися на відпуст родина вірян із села Заруддя Зборівського району.

  • Ми вийшли о 7 ранку. Нас всього 9: четверо дорослих і п’ять дітей. Більше ніж 10 років ходимо сюди, - каже пані Людмила.

    Відвідали прощу паломники не лише з сусідніх міст і сіл, а й з інших областей.

  • Я приїхала зі Львова з чоловіком і сином. Ми буваємо тут часто, бо мій Роман (чоловік) тутешній. Кожного року ми приїжджаємо на відпуст. Сьогодні тут дуже гарно, погода хороша, людей багато, священників. Все організовано. Приємно тут бути. – ділиться враженнями Дар’я Михайлівна Тучапська.

    Багато вірян, які народились і виросли у Краснопущі та через різні життєві обставини переїхали 7 липня намагаються потрапити на відпуст. До мами і бабусі, а заодно і на святкову літургію прибули із Вінниці пані Мирослава з донькою Оленкою.

  • Кожного року приїжджаємо на це велике свято. Ми дуже раді, що відновлюється монастир, те що було колись давно. Тішимося можливістю помолитися у такому стародавньому храмі, де є чудотворна ікона. Заодно є можливість побачитись з рідними, близькими, знайомими.

     

  • Я часто тут буваю, оскільки це село і монастир отців-василіан входять до Урманської сільської ради, а я є сільським головою цієї території. Сьогодні на відпусті з своїм другом, який рідко буває на батьківщині. Радий зустрічі з ним у святому місці.
  • Мені приємно сюди приїжджати, бо я виходець з цього села. Стараюся бувати тут кілька разів у рік, але на Івана то обов’язково. Помітні зміни, які відбуваються у монастирі, йде прогрес. Дуже сподіваюся, що це святе місце не буде забутим і воно буде розвиватися. Думаю, що з часом це стане гарним паломницьким центром, де будуть проходити реколекції,  побільшає отців і цей монастир буде процвітати.

    Після святкової літургії відбулося водосвяття. Кілька священників поблагословили та окропили усіх прибулих на храмовий празник у Краснопущанський монастир отців-василіан. Усі охочі набирали святу воду для себе та своїх рідних.

     

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up