Сергій Кузнєцов робить скульптури з металобрухту

Сергій Кузнєцов робить скульптури з металобрухту
Запчастини від комп'ютера, фотоапарата, автомобіля, мотоцикла, механізми від годинників - усе це матеріали для творчості Сергія Кузнєцова. Він робить скульптури та прикраси з непотрібних речей

- Мої доньки часом просять мене: "Тату, дай щось поносити!", - каже Сергій Кузнєцов. - Я можу зробити прикрасу з будь-чого. Часто дарую їм різні ланцюжки, підвіски та персні.

Сергій Кузнєцов – художник, ювелір та скульптор. Ці всі таланти допомагають йому створювати неймовірні речі. Особливо цікаві скульптури у стилі джанк-арт – мистецтво поєднувати непотрібні речі - бляшанки, запчастини.

Відео дня
> - У світі джанк-арт я відомий давно, - каже пан Кузнєцов. - У нас його не приймали, бо просто не знали. Це використання того, що є під руками. Навіть камінь підійміть, і я за тиждень з нього зроблю щось. Не знаю що, але щось придумаю. Пластик, залізо, що завгодно. В нас країна така, що майже все життя — джанк-арт. Беремося за все, що є, і робимо з нього щось.

Дає скульптурам назви

Вінедавна химерні металеві скульптури, які створив Сергій Кузнєцов, оселилися на подвір'ї пивоварної ресторації "Ковчег".

- Динозавр, коза, риба, комарик Стасік, сімейство роботів – Стьопа, його дружина і дитина, - перераховує скульптор.

До речі, митець часом дає своїм скульптурам назви. Каже, що тоді процес створення стає для нього цікавішим.

Сергія Кузнєцова творчість цікавить з дитинства. У дитсадку він завжди ліпив різні фігурки з пластиліну. А в школі та училищі малював усе, що вимагали. Художні здібності перейняв від батька-художника, спостерігаючи за тим, як він працює. Загалом все, що вміє і знає пан Сергій, він вивчив самотужки, окрім фаху токаря.

- Читав книги, журнали, потім потрапив у ювелірну майстерню, - каже він. - Поки навчився, я собі 28 дірок у пальцях набив.

Детальніше читайте тільки у планшет-версії "20 хвилин" від 25 вересня:

http://admin3.20.ua/img/pdf/0/44/4479.pdf

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Цікаві арт обєкти
  • Anonymous

    Супер!
  • Anonymous

    дуже милі створіння! комарик особливо ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up