Партнер рубрики Події

Штраф і заборона обіймати посади — як покарали слідчого за хабар у 8 тисяч

Штраф і заборона обіймати посади — як покарали слідчого за хабар у 8 тисяч

Суд поставив крапку у справі слідчого, який взяв у тернополянина 8 тисяч гривень за непритягнення останнього до відповідальності за розбій. Він присудив 25 тисяч штрафу та заборонив протягом трьох років займати посади.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 24 вересня, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень 27 вересня. 

Фігурант справи, як випливає із матералів суду,  слідчий слідчого відділення Тернопільського районного відділення поліції Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області Павло Бачинський.  24 серпня він проводив обшук в одному із помешкань, де і був присутній чоловік, який повідомив йому про свої проблеми із законом. Мовляв, щодо нього проводиться перевірка за фактом викрадення мобільного телефону і побиття людини, за наслідками якої буде прийнято рішення про наявність кримінального правопорушення, що у свою чергу слугуватиме підставою для реєстрації кримінального провадження.
 

Після почутого у слідчого  виник намір взяти з чоловіка гроші за вплив на посадових осіб відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції щодо підготовки висновку про відсутність кримінального правопорушення у діях. 

За дві дні, 26 серпня, він перетелефонував чоловіку, що розповів про проблеми, і оцінив свою “допомогу” у вісім тисяч гривень. Гроші отримав того ж дня.  Таким чином, як значиться у вироку, слідчий своїми умисними діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 369-2 КК України  - одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. 


Про його викриття, нагадаємо, прес-служба СБУ повідомила 27 серпня. А уже 3 вересня “викритий” правоохоронець пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. 

Відео дня


Суд 24 вересня затвердив угоду та призначив  узгоджене нею покарання. 

Зокрема, він визнав винуватим Павла Бачинського за ч. 2 ст. 369-2 КК України та дав штраф  - 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.  А також - позбавив права обіймати посади на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності, пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських функцій, у тому числі в правоохоронних органах, строком на три роки. 

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня  проголошення.


 До вступу вироку у силу, слідчий перебуватиме під домашнім арештом.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up